Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Проф. Коста Костов сподели опит с ботевградските медици

Проф. Коста Костов сподели опит с ботевградските медици

            На 17.12.2020г. в МБАЛ – Ботевград се състоя семинар на  тема: ОБЕДИНЕНИ В БОРБАТА С COVID-19“. Под формата на среща разговорс медиците и фармацевтите от община Ботевград проф. д-р Коста Костов (специалист по белодробни болести) и д-р Петър Чипев (пулмолог) споделиха своя опит в борбата с COVID-19. Срещата бе организирана от община Ботевград в полза на всички общопрактикуващи лекари и специалисти от доболничната и болничната помощ, както и магистър-фармацевти, развиващи дейност на територията на община Ботевград.

Д-р Чипев представи презентация на тема „Маскираният микроб“: Клинични характеристики на пневмонията при COVID-19, а презентацията на проф. Костов – „Детрониране на короната“ разгледа възможностите за лечение на COVID-19 в амбулаторната практика.

            Срещата бе изключително полезна за мен, надявам се, и за колегите – сподели проф. Костов, който обеща, че тя няма да бъде последна, защото е важно да се споделя опит между лекарите, които са на първа линия в борбата с пандемията, независимо дали практикуват в големите държавни, частни или пък в по-малките общински болници. Всички сме заедно в тази борба, каза професорът, като подчерта че високо цени работата на двамата си млади сътрудници от Ботевград, развиващи се в областта на пулмологията: д-р Петър Чипев и д-р Елеонора Стаменова.    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *