Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

До 12 хил. лв бяха отпуснати за изпълнение на проект „Хетеротопии“

Община Ботевград изпълнява проект „Хетеротопии“ по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия 2014-2020. В рамките на проекта са предвидени за изпълнение дейности за експониране и социализиране на Часовниковата кула, за реновиране и оборудване на екстериорните пространства на атриума /вътрешния двор на сградата на Общинска администрация – Ботевград и за обособяване на музей на открито.

В бюджета на проекта са включени разходи само за строително-ремонтните дейности за реализацията на трите обекта, но не са предвидени разходи за извършване на строителен и авторски надзор, които са задължителни за изпълнение съобразно действащото законодателство.

В допълнение, за изпълнението на проекта в цялост и за постигане на заложените проектни резултати, е необходимо да се осигурят финансови средства за изработване на 3D мапинг анимация по проекта .

По този повод Общински съвет-Ботевград даде съгласие да бъдат отпуснати финансови средства от собствени приходи на община Ботевград в размер до 12 000 лв. с вкл. ДДС за изпълнение на
строителен надзор и авторски надзор, както и за изработване на 3D мапинг анимация по проект „Хетеротопии“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *