Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Младежки театър „Карнавал“ Ботевград ще представи комедията „Аналфабет- 21“

След 7 месеца подготовка Младежки театър „Карнавал“ Ботевград, с режисьор Мирослав Йораднов, влиза в петия сезон от своята работа.

Младите актьори ще представят пиеса от три едноактни шеги от Бранислав Нушич, Станислав Стратиев и на Мирослав Йорданов, под заглавието на Нушич „Аналфабет- 21“.

Както всяка година 50% от състава са дебютанти на сцената. Осем са общо актьорите, които ще видим на сцената, 4-ма от които са дебютанти. Тази година това са Жана-Мария Кръстева, Николета Иванова, Кристиана Илиева и Виктория Велкова. Главата роля на кметицата изпълнява миналогодишната дебютантка Поля Николова, също миналогодишната дебютантка Мария Стоянова – поддържаща роля.

Главна мъжка роля изпълнява Иво Михайлов, който е вече трети сезон в състава.

Пиесата е динамична и пресъздава две вплетени комедийни истории, а съавторството на Мирослав Йорданов е свързанано с дописването на финала и връзката между двете истории, за да стане както казва самият Тончев „голяма пиеса“.

Премиерата е на 03.06 от 19:00 часа в големия салон на читалището, а билетът е 5лв.

След това на 12.06 Младежки театър „Карнавал“ ще играе комедията в гр. Хисаря на театрален фестивал „Театрални празници гр. Хисаря“, който е една седмица. В него ще участват състави от цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *