Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Агенцията по заетостта организира кампания в подкрепа на туризма

Агенцията по заетостта провежда национална кампания в подкрепа на туристическия бранш „Работа в БГ туризма”.

В рамките на една седмица – от 7 юни 2021 г. до 11 юни 2021 г., „Бюро по труда“ – Ботевград ще организира срещи в сградата, където се помещава и на открито за работодатели в туризма, хотелиерството и ресторантьорството и желаещите да работят в тази сфера. Кампанията ще даде възможност бизнесът да избира сред предварително информирани кандидати от цялата страна. Целта е по този начин още в началото на туристическия сезон да се осигурят възможно най-бързо все още липсващите кадри за успешно функциониране на бранша. Очакванията са бързата и оперативна подкрепа да улесни осигуряването на достатъчно работна сила след престоя поради ограниченията по повод разпространението на COVID-19.

За да се включат в едноседмичната кампания на Агенцията по заетостта, работодателите, опериращи в сферата на туризма, е необходимо да заявят своите свободни позиции като подадат заявки за свободни работни места в бюрата по труда чрез: електронната услуга на Единния портал за електронни услуги на ДАЕУ, Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), по електронна поща, чрез лицензиран пощенски оператор или присъствено, в бюрата по труда. Заявените работни места ще бъдат предлагани на кандидати от цялата страна.

В часовия диапазон от 10.00 часа до 14.00 часа всеки делничен ден от  7 юни 2021 г. до 11 юни 2021 г. на място в Бюро по труда-Ботевград и на 09.06.2021г. от 10:30 до 14:00 часа на пл. „Освобождение“ 13 (между Общината и Читалището) търсещите работа и работодателите от бранша ще могат да се срещнат лично или пък да получат изчерпателна информация за изискванията и възможностите за работа в обектите на туризма от цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *