Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Новият директор на ЦДГ „Синчец“ в Ботевград – Боряна Кунчева, встъпва в длъжност в понеделник – 7 юни

Съз заповед на кмета на община Ботевград Иван Гавлюгов новоизбраният директор на детска градина „Синчец“ в Ботевград – Боряна Кунчева, ще встъпи официално в длъжност на 7 юни 2021 г (понеделник). Тя ще заеме ръководния пост от досегашния директор Татяна Цанова, която се пенсионира.

Боряна Кунчева бе единственият кандидат за длъжността. Интервюто с нея бе проведено на 21 май от седем-членна комисия, с председател Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград. Кунчева е старши учител в детското заведение. Работи тук близо 7 години. Преди това има педагогически стаж в детска градина „Изворче“ Ботевград – от 1990г до 1997г, където с г-жа Цанова са работили заедно. Боряна Кунчева е позната на многобройните зрители на предаването „Браво, малчугани“ в Кабелна телевизия „Ботевград“, което води 10 години. Завършила е Педагогически институт във Враца, специалност „Предучилищна педагогика“, която придобива през 1989 г. Родена и израстнала в Лесидрен, по-късно се премества с родителите си да живее в Ботевград – през 1981г.

Пред репортер на Botevgrad.NEWS Кунчева сподели вълнението си от предстоящото встъпване в длъжност, като заяви, че в качеството си на директор в детска градина „Синчец“ тя ще се чувства много различно. „Да си учител е професия. Занапред, като директор, по различен начин ще изпълнявам задачите си. Надявам се да се справя“, каза още Кунчева. Тя ще ръководи персонал от 27 души.

Екипът на Botevgrad.NEWS пожелава здраве и достойно бъдеще на досегашния директор – Таня Цанова, а на новия – Боряна Кунчева – дръзновение и творчески успехи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *