Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

12 водачи бяха санкционирани от пътните полицаи на ОДМВР-София за шофиране в аварийна лента

dav

Във връзка със създадената организация за осигуряване на безопасността на движението, за времето с най-интензивна натовареност преди и по време на почивните дни, допълнителни екипи на Пътна полиция при областната дирекция контролират и подпомагат трафика по основните пътни артерии на обслужваната територия.

През изминалите два почивни дни от полицейските служители са установени общо 12 водачи, шофиращи в лентата за принудително спиране, в стеснения участък поради ремонтни дейности преди тунел „Ечемишка“ на автомагистрала „Хемус“. На нарушителите, използвали неправомерно аварийното платно, опитвайки да прередят колоната от автомобили, са съставени актове. Припомняме, че предвидената от закона санкция за подобно нарушение е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление.

Още пет акта са съставени на пътници в моторни превозни средства за непоставени обезопасителни колани и един – на водач за липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Паралелно с извършваната контролна дейност пътните полицаи активно бяха ангажирани и с подпомагането на трафика в пиковите часове. През двата почивни дни те са оказали помощ и съдействие на около 30 водачи на аварирали автомобили, измествайки колите им, така че да не се възпрепятства движението и да се ограничат предпоставките за пътни инциденти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *