Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Симеон Славчев: Преходът ще свърши, когато се проведат честни избори с машинно гласуване – надявам се на 11 юли

На днешната предизборна среща в Ботевград лидерът на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев заяви, че българският преход ще свърши, когато се проведат честни и почтени избори, а това е възможно с машинното гласуване.

Славчев припомни, че ПП МИР е само на две години и през 2019 г е станала разпознаваема точно от Ботевград, като даде градът ни за пример „Партията е различна, защото залага в своите листи на нови хора в политиката- експерти и професионалисти. В последните 12 години политическата класа е аморализирана. Идеята през платформата на нашата партия, е да влезнат честни и почтени хора, разпознаваеми в своите населени места. Не залагаме на партийци. 90% от листите ни са от гражданската квота“, заяви лидерът на партията.

Той очерта няколко основни приоритета, които да изведат страната от сегашната морална, духовна , финансова и демографска криза. На първо място партията залага на социално-пазарно стопанство по модела на Германия, който я изкара от крах от Втората световна война и я направи най-силната социална държава в света. „Нашето общество е болно и то страда, защото 30 г управляват хора, които нямат волята и желанието да решават техните проблеми“, категоричен е Славчев. По думите му България има дадености за развитие на туризъма и  селското стопанство , които също са основни приоритети на партията. „На 2-ро място в света сме по минерални извори. Този потенциал за съжаление не е развит ,така както трябва“, счита лидерът. Според него по време на пандемията този отрасъл не бе защитен както трябва. Друг основен акцент в програмата на партията, е финансовата децентрализация на общините, които сами ще решават къде да насочват средства. Симеон Славчев даде за пример как през последните години това не се случва, а тъкмо обратното – министър-председателят ,разкарвайки се с джипа си , раздаваше пари на тези общини, на които той сам пожелаеше. Поради това Славчев пледира за равномерно развитие на всички райони в страната.

В края на срещата Симеон Славчев пожела на екипа си в София област да съхрани енергията и позитивизма, които носят и които да бъдат вплетени в предизборната кампания. Той изрази надежда България да бъде различна и да спре  подмяната и да дойде промяната. „Всички говорят за промяната, но тя стои някак далеч от нас. Тя е сред нас и в нас, от нас зависи да я реализираме“, каза лидерът. Той посочи, че партията води и ще води позитивна кампания – ще казва това, което ще направи, а не това което не са направили другите, защото то е видно.

На въпрос  на  Botevgrad.NEWS, как партията ще се бори срещу подмяната на вота, Симеон Славчев заяви, че именно ПП МИР стартира протеста на 1 февруари 2020г под прозореца на Министерски съвет, с искането тогава да бъде въведено машинното гласуване, като единствената възможна стъпка за провеждането на честни и почтени избори. Впоследствие бе въведен хибридният вариант. „ През този механизъм корпоративният вот ще се ограничи максимално , тъй като не може да се снима и машините не могат да бъдат манипулирани, тъй като те имат 4 защити“, заяви Славчев. Той сподели, че мнозина са тези, които са го питали кога ще свърши преходът. На този въпрос той отговаря: “Нашата максима е, когато се проведат честни и почтени избори в България, тогава ще свърши българският преход. Силно се надявам това да се случи на 11 юли 2021г “. По думите му чрез подмяната на вота бе изкривявана политическата картина в страната през последните години.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *