Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

БСП в Правец откри предизборната кампания

С Предизборна среща – събрание общинската организация на БСП в Правец откри предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори на 11 юли 2021г.

Събранието откри Иван Донков – председател на общинската организация на БСП. Той благодари на всички, отделили от свободното си време да се срещнат с кандидатите за народни представители и да чуят техните послания.

Специален гост на срещата бе Петър Витанов, председател на делегацията на българските социалисти в Европейския съюз. Към присъстващите в залата той се обърна с думите:“Без БСП онова махало на капитализма щеше да удари толкова в дясно ,че щеше да ощети и малкото социални придобивки, които успяхме да запазим. И въпреки,  че има стопанин, като Румен Гунински, няма как една община да се развива без да имаме силна държава. Защото тези ПМС-та, които се отпускат без никакви критерий , принуждава кметовете да бъдат заложници на централната власт“, подчерта Витанов. Според него няма как левите хора да бъдат натикани в ъгъла и битката за малкия човек може да бъде поведена и спечелена само от лява партия. „На пътя на промяната сме. Страхът си е тръгнал. Мисля,че заедно можем да върнем самочувствието на левия човек на 11 юли. Заедно можем!“, призова Петър Витанов.

Иван Ченчев, водач на листата за София-област сподели радостта си,  че   хората са преодолели пандемията и са спокойни в залата. „Сега трябва да преодолеем и ГЕРБ. Време е да кажем „ГЕРБ са минало“ и да го докажем през следващите дни и седмици. Нашата основна задача е да убедим хората в това, което искаме да направим за тях. Имаме програма, имаме набелязани конкретни действия, остава да ги реализираме – след 11 юли!“. По думите му хората, които са гласували за „Има такъв народ“ са гласували за лицето Трифонов, а той не е имал предизборна програма. За разлика от него БСП си има програма, развита не за един ден, а е плод на задълбочени проучвания и конкретни послания към българския избирател. „Това, което направи през последните години БСП,  заслужава да управлява поне една година – да направи 50% от това, което сме обещали и да видим какво ще кажат хората. Да не говорим, колко наши предложения бяха откраднати от други партии“, каза още Ченчев.

На предизборната проява присъстваха част от кандидатите за народни представители от София област, сред тях адв.Христо Якимов от Ботевград, който е юрист на Общински съвет – Ботевград. Освен юридическо образование той е и инженер по професия. Заедно с него бе партийният актив в Ботевград.

Ето и листата на БСП:

  1. Иван Ченчев – журналист, Народен представител в 44, 45 и 46-то Народно събрание. Член на парламентарна комисия „Децата, младежта и спорта“.
  2. Александър Манолов – областен председател на БСП, общински съветник в Своге.
  3. Михаил Михайлов – предс. на БСП в Самоков, преподавател по история
  4. Проф. Даниела Дашева – от гражданската квота, преподавател в НСА, бивш служебен министър в кабинета на Румен Радев.
  5. Владимир Митов от Елин Пелин – бил е директор на общинска фирма, семеен с 3 деца.
  6. Игнат Гюров – предс. на БСП в Костинброд, общински съветник.
  7. Тодор Панчев – от гражданската квота, има частна компания в Елин Пелин.
  8. Милко Петков – от младежката организация на БСП в Божурище.
  9. Йордан Коленцов – стоматолог от Пирдоп, баща на 3 деца.
  10. Емил Даскалов – работи в сигурността на летище София, от Костенец.
  11. Христо Якимов – адвокат от Ботевград, един от най-опитните хора в областта на правото.
  12. Бойко Младенов – от гражданската квота „Движение на непартийните кандидати“, учител в Годеч.
  13. Мартин Пандезов от Ихтиман – на висока позиция в мобилен оператор.
  14. Зорница Василева от Драгоман – бивш председател на БСП, сега щастлива майка на близнаци.
  15. Христина Христова – кметски наместник в с. Усоица, от младежкото обединение.
  16. Светлин Йотов – IT специалист от Ботевград, младежко обединение на БСП.

Румен Гунински, кмет на община Правец, очерта предстоящите задачи: „Смятам, че този път ще бъде различно. Ща се срещнем с всички наши симпатизанти по населени места и ще им разясним нашата програма. Преди 3 месеца играхме първото полувреме, сега ще доиграем мача. И ще го вземем.

Той обясни, че на изборите в 8 секции ще се гласува машинно – 5-те в Правец и в селата Разлив, Осиковица и Джурово. Освен това ще има и подвижна избирателна секция. Според новия закон ако желаещите са повече, може да се създадат и две такива.

В края на срещата Иван Донков обяви, че закриването на предизборната кампания на БСП ще стане на връх Бузлужда. Заради изборите тържествата там  ще се проведат по-рано от обичайното – на 3 юли 2021г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *