Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Гл.инсп. Здравко Йотов: Приех с предизвикателство и отговорност да поема управлението на РУ на МВР-Ботевград

Работата на Районното управление в Ботевград ще бъде съсредоточена най-вече в опазване на обществения ред, не допускане извършване на престъпления, най- вече свързани с разпространение на наркотици. Това каза днес гл.унсп. Здравко Йотов – новоназначеният Началник на РУ на МВР-Ботевград. В най-близък план приоритетите на полицията в града са свързани с протичането на нормални и спокойни избори, и недопускане в малките населени места купуване на гласове и на корпоративния вот.

„За три дни резултатите, които видях като досегашна работа в Районното управление, са добри и ще се стараем да ги запазваме и надграждаме. Колегите са добри професионалисти, надявам се на тяхната лоялност и коректност. Това е и моето послание, идвайки от София  – казах, че аз идвам не да правя кариера, а да помагам, така че с общи усилия да изградим един добър обществен ред, съвместно с кмета на общината.“, подчерта Гл.инспектр Здравко Йотов. По думите му приоритет в работата му ще бъде разкриването на престъпления. Според него този процес в Районното управление е на много добро ниво до момента.

С помощта на контактите си в София Йотов се надява да може да преодолее недостига на полицаи, особено в „Охранителна полиция“. Друг инструмент, който се надява да приложи успешно, е привличането на полицаи, работещи в други управления – да се върнат в родното място. „Целта е в малките населени места да засилим присъствието, защото данните, които имам за там, са свързани с разпространение на наркотици“, заяви главният инспектор. По отношение на местния бич – проституцията, Йотов заяви, че в района на главния път ще се положат усилия да се ограничи възможно до минимум. „Законът не ни позволява да ги притискаме, единствената възможност е административно-наказателната дейност, която можем да осъществим реално. По трудно е да го криминализираме като престъпление този вид дейност“, каза още Йотов.

Главен инспектор Здравко Йотов започва за кратко работа след казармата извън сферата на полицията. През 1985г  обаче започва работа в Първо районно управление в София, след това развива кариерата си в Пето районно управление в продължение на 36 г. За постигнати високи професионални успехи е награден с Почетен знак от министъра на вътрешните работи.Със заповед на министър Бойко Рашков от 18 юни 2021 г. е назначен за Началник на РУ-Ботевград.

„След толкова години в София го приех с предизвикателство и отговорност, а не с намерението, че трябва да блесна на някаква сцена“, сподели Гл.инсп. Йотов.

1 коментар на “Гл.инсп. Здравко Йотов: Приех с предизвикателство и отговорност да поема управлението на РУ на МВР-Ботевград

  1. Г-н Йотов, доста дълго време сте бил откъснат от града и може би е добре да се разходите из него : в центъра, по основните улици, които водят към него, по улиците, които водят от „Раковски“ към града. Сетне обърнете внимание на кв.“Север“ и ПИК-а, после на зоната „Микроелектроника“, за да добиете представта за сегашния облик на Бд. Този град, за който имахте представа преди 36 г., отдавна го няма. Намаля с няколко хиляди души, оселянчи се и се напълни доста с „братовчеди“. Ако не се напълно с още промишлени предприятия, с инженери, не с икономисти, а управата му – с енергични и имащи хъс хора, ще се върне с 60 г. назад. Целта на общинската управа трябваше да бъде връщането му към промишлеността, а не всяка сутрин с ранните автобуси и леки коли над 600 предимно млади хора да отиват на работа в София плюс вече поне 1500-2000 ботевградчани станали столичани. Това трябва да е основната грижа на Гавалюгов и сие, а не паркингите в центъра и ротондата плюс сухите басейни. А на РУ – въвеждане на ред в града, осигуряване на спокойствие в него и борба с манията всеки пълнолетен член на семейството с лека кола. Идете в градовете в радиус 40-50 км – такова чудо като в Бд няма. Няма и магистралки, нито групи от 5-10 човека неработещи млади хора от „Севера“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *