Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за народен представител от БСП – адв. Христо Якимов се срещна с избиратели от Новачене

„Поведението на нашата партия е предвидимо и ние излизаме с управленска програма за следващите 10-15 години. За вас сме предвидили презичисляване на всички пенсии и не зная дали сте щастливи от тази пенсия от 300 лв., която предходното правителство обяви за колосален успех?!“Това каза кандидатът за народен представител от БСП адв. Христо Якимов пред избиратели днес в Пенсионесрки клуб – Новачене.

За внуците на присъстващите той обяви, че БСП предвижда един учебник по един предмет, така както е било във времената, когато България е била в челните редици по образование и грамотност. „Докато няма грамотни хора в държавата – няма да се оправим към по-добро“, категоричен бе Якимов. Той припомни, че в миналото работещите са излзиали с професията си още от училище, и сподели, че днес в ПГТМ „Хр.Ботев“ вече няма специалност „Студена обработка“, поради което са дефицит професиите стругар и фрезист. Според Якимов необходимо е обвързване на образованието с нуждите на бизнеса и за това БСП има ясно разписани послания в предизборната си програма.

По отношение на здравеопазването той сподели, че на пациентите се гледа като на движещи се банкомати и тяхното здраве не винаги е приоритет на болниците. “ Държавата трябва да поеме болниците, а да не са търговски дружества, както досега. И пак държавата да гарантира определен праг на здравеопазване“, каза адв. Якимов. По думите му осигуровките и данъците, които плащат гражданите отиват в държавния бюджет и е редно държавният бюджет да се разпределя от Народното събрание, а не от един човек – от джипа му. По отношение на корпоративния вот кандидатът за народен представител заяви,че хората се държат в зависимости и стават заложници на следвашите 4 години срещу определена сума. „Срещу всичко това сме ние – от БСП“. Ако искате промяна – пътят е тръгнал от служебното правителство“, каза адв. Якимов и призова присъстващите да подкрепят Коалиция „БСП за България “ на 11 юли с бюлетина номер 4 и неговата кандидатура , като единствен кандидат от БСП в региона, с преференция 111.

Адв. Христо Якимов е роден в Ботевград. Член е на ръководството на БСП в общината. Притежава две специланости – магистър по електроника от Технически универститет и магистър по право от Нов български университет. От 2005 г работи като адвокат в Софийска адвокатска колегия. Женен,с две деца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

2 коментара на “Кандидатът за народен представител от БСП – адв. Христо Якимов се срещна с избиратели от Новачене

  1. Адв.Якимов нека си агитира за БКП, той депутат няма да стане, както и тези пт МИР и ДБ. Тази сутрин в 04:27 един счупи глава с мощен мотор събуди живеещите на централния площад , „Освобождение“5 и десетина минути цепеше въздуха с пределна газ. Младеж, като искаш да се правиш на нощен кмет, иди на „Стамболийски“ и събуди кмета, той го заслужава, или пред сградата на общината и вдигни дежурния от сън. Може да се разходиш по „Трети март“ , надолу в блоковете срещу автсервиза живее Тихомир Н., вдигни го и него. От дежурните от МВР не се безпокой, те си пият кафето на бензиностанцията…

  2. Ами тези останаха: Веса Джамбова, Якимов и двете докторици.Първата и Вес.Златева са неизбираеми, Горгачева не се натиска за високи постове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *