Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Хр. Якимов във Врачеш: Единствено за БСП са приоритет хората и връщането на нормалността в държавата

Кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП за България“ адв. Христо Якимов се срещна с избиратели от Врачеш. В своите предизборни послания той обясни, защо е важно гласоподавателите от населеното място да подкрепят БСП на изборите. „БСП е единствената социално ориентирана партия. Единствено за нас са приоритет хората и връщането на нормалността в държавата. Целта е така да се управлява държавата, че хората да могат да живеят по-добре“, заяви кандидат -депутатът . Той подчерта, че последното преизчисление на пенсиите от началото на демокрацията е било по времето на управление на БСП през 2008г. Според него пенсията от 300 лв е обидна за хората, работили 40 години. По думите му именно тези хора са извели  България на  27 – мо място по икономическо развитие , а сега страната се  е сринала на 115 място. Условието да се подобри живота в страната според Якимов е премахване на корупцията. „В момента излизат потресаващи разкрития от служебното правителство. В който и да е сектор да се направи ревизия излизат големи злоупотреби. Крадено е до такава степен, все едно държавата ни е чужда завладяна територия.  Харчеха едни пари, като реално се влагаха половината от тях“, категоричен е адв. Якимов. По думите му освен за възрастните хора БСП е помислила и за младите хора, като на младите майки студентки ще се полага еднократна финансова помощ от 2 800 на 6 500 лв., а доходите на младите хора ще останат необлагаеми до навършването на 26 г.

Според кандидатът за народен представител детските надбавки са замръзнали на нивото им от 2009 г. „Системата в момента е несправедлива и се получава така, че едни внасят в бюджета, а други получават“, добави Якимов.

Според Якимов крайно време е болниците да се финансират от държавата и всеки пациент да има достъпно лечение, а лекарствата за децата да бъдат безплатни . Това са само част от управленските приоритети на БСП, които в своята съвкупност съставят програмата на партията за 15 години напред. „Срещу нас е това, на което се нагледахме 12 години , но смятам, че то е безвъзвратно заминало . Другите са поредните спасители. За трети път един и същи сценарий се разиграва и то в момент, в който БСП има шанс да спечели изборите и да поеме властта – кукловодите в сянка изкарват спасителите. Сега поредният спасител е Слави Трифонов, който по подобие на царя призовава да се гласува за него, пък той щял да оправи държавата. Ако по този начин продължава да се лъже народа, значи сме си заслужили съдбата“, каза ад.в Христо Якимов и призова присъстващите да гласуват на 11 юли с бюлетина 4 за по-добро и справедливо бъдеще на всеки българин и с преференция 111.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 коментар на “Хр. Якимов във Врачеш: Единствено за БСП са приоритет хората и връщането на нормалността в държавата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *