Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Проектът за реконструкция водопровода в Трудовец чака финансиране от ПУДДОС

Oбщина Ботевград обяви през месец февруари обществена поръчка с предмет:„Реконструкция на водопроводната система на село Трудовец, община Ботевград – Етап 1”. В тръжната процедура са участвали седем фирми, сред които:“ Интерхолд“ ЕООД, Обединение ВиК-Трудовец,“ Люник“ ЕООД, ДЗЗД Ахрида Билдинг, „Вера Строй“ ЕООД, НСК София ЕООД и Обединение „ВиК Монтажи“ Ботевград.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 433 113,69 лв(без ДДС). Общата дължина на водопроводната мрежа предмет на обществената поръчка е 6 155,50 метра, пожарни хидранти (ПХ) 39 броя; шахти 10 броя и спирателни кранове (СК) 16 броя.

На този етап няма сключен договор с фирма изпълнител , заради липсващо осигуряване на финансиране. Община Ботевград има разрешение за строеж и е кандидатствала два пъти пред ПУДДОС за два проекта – Етап 1 за Трудовец и Етап 2 за Врачеш, но до този момент няма одобрено финансиране за проекта.

 „Преди време по обективни причини беше спряно финансирането на проекти не само за водопроводи по линия на ПУДДОС – заради изборите през последните месеци и смяната на ръководството. Надявам се до края на годината или следващата да получим финансиране за тази изключително компрометирана инфраструктура. Информирано е държавното ВиК-дружество , но не мога да ги обвинявам за остарялата водопроводна мрежа. Надявам се следващото правителство да обърне повече внимание на този въпрос и да има по-ясни и прозрачни критерии, по които да се получава финансиране, защото в община Ботевград ВиК мрежата е доста амортизирана“, заяви кметът Иван Гавалюгов.

1 коментар на “Проектът за реконструкция водопровода в Трудовец чака финансиране от ПУДДОС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *