Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов: община Ботевград ще съдейства за осигуряване на достъп до земеделските блокове

По повод многобройните сигнали от страна на земеделски производители за отрязан достъп до обработваеми земи в землището на с.Новачене, заради изграждането на скоростното трасе Ботевград-Мездра кметът на общината  Иван Гавалюгов заяви днес , че общината ще  съдейства за осигуряване на достъп до земеделските блокове до различните землища на  Ботевград, Новачене , Скравена и Литаково.

„Там се изграждат пътища от АПИ  и на практика е отрязан достъпа на земеделските стопани. Много недомислици има в тези проекти или много неща са пропуснати по отношение на достъпа до обработваемите земи“ посочи кметът. По думите му в момента общината изгражда един обходен път за достъп до земеделските земи в Новачене, намиращи се на север от строящия се скоростен път Ботевград-Мездра.

Община Ботевград е поела и друг ангажимент – да изгради път до вилна зона в Скравена. Това ще се случи до края на лятото, заяви кметът на общината Иван Гавалюгов. Той е възложил обследване на възможностите за укрепване и асфалтиране на черен път, който жителите на селото сами са прокарали, заради липсата на какъвто и да е достъп до вилната зона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *