Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Анекс към проекта за рехабилитация на общинските пътища предстои да бъде посписан до седмица

През 2019 г Община Ботевград е подписала договор с Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране на проект за рехабилитация и реконструкция на общински пътища.

По този повод днес кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов заяви, че  миналата седмица е изготвен анекс към договора, който ще бъде подписан. 

Предстои изготвяне тръжната документация, като в края на следващата седмица предстои обявяване на обществена поръчка.

Проектът е изготвен през 2016 г, когато Община Ботевград е кандидатствала за финансиране, а е одобрен чак след три години – през декември 2019 г. Причините за забавянето Гавалюгов обясни, че са възникнали необходимости от промени в проекта.

Предвижда се проектът да се реализира по ОП“Развитие на селските райони“ и е на стойност 5 806 000 лв. Включва рехабилитация на няколко пътища – Врачеш: Етап 1  – реконструкция на отсечката от началото на селото откъм Ботевград до пл. „Радовец“ и Етап 2 – пътят за Врачешкия манастир (4,2 км);  отсечката за в. з. Зелин – от кръстовището с ул. „Захари Стоянов“ до обръщалото при складовете и пътя Новачене – Боженица; пътят между Боженица и Елов дол ( 4км) ; Липница и Елов дол (3 км) .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *