Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Слави Трифонов: ИТН няма да предложи кабинет

ИТН се отказа от проектокабинета си, обяви партийният лидер Слави Трифонов.

В краткото си изявление по своята „7/8 TV“ той отдели най-много време на това да атакува „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, които според него са извършили предателство.

„Не е тежка тая дума „предателство“, предателство е когато някой те предаде. Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без подкрепата на тези партии ние няма да предлагаме кабинет“, подчерта Трифонов.

„Ние направихме всичко възможно, всички компромиси и жестове към т.нар. „партии на протеста”, за да подкрепят правителство на „Има такъв народ” като първа политическа сила; направихме всичко възможно, за да са спокойни хората, за да има правителство и за да са доволни от партиите на протеста, но това не се случи заради тяхното поведение“, заяви още той.

Той заяви, че ИТН няма да подкрепи никой друг за кабинет и това би трябвало да доведе до нови избори. „Разбира се, че съществува вероятността според Конституцията при следващите две възможности определени от Конституцията ДБ и ИБГНИ да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, ДПС и БСП, да създадат правителство и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна“, отбеляза Трифонов.

Трифонов обяви, че ИТН ще подкрепят Румен Радев за втори президентски мандат по думите му – с цел да бъде преизбран на първи тур. Според него Радев „най-много изпълва представата ни за президент на България“.

Източник: bTV

1 коментар на “Слави Трифонов: ИТН няма да предложи кабинет

  1. С нагло-агресивното си поведение, своята самонадеяност и липса на колегиалност; нещо повече държащи се като феодали и непрекъснато унижаващи лидерите на протестните ПГ , сценаристите от 7/8 си заслужиха негативното отношение на ДБ, ИБГНИ, БСП. А Бойко Б. и членовете на ръководството на ГЕРБ гледаха сеир и умираха от кеф. До следващите избори дано на младите и на средна възраст хора с ниско образование в България и чужбина им дойде в акъла мисълта, че не толкова ИТН, а хората, които ги избраха – т.е. те носят вината за двата предсрочни избори и че фенове на чалгаджийска музика е едно, а гласуване за НС – нещо по-различно и много по-отговорно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *