Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Исторически успех! 4 медала за България на Международната олимпиада по география

Международната олимпиада по география iGeo 2021 завърши с исторически успех- Първи златен медал за България, спечелен от Теодор Костов, възпитаник на МГ „Д-р Петър Берон“- град Варна.

Българският национален отбор за първи път успява за спечели медали и от четиримата си участници.

Със сребърни медали се окичиха Антонио Георгиев от ПМГ „Акад. С. П. Корольов“- Благоевград  и Даниел Димитров от МГ „Д-р Петър Берон“- Варна.

С бронзов медал завърши Атанас Иванов от  НПМГ „Академик Любомир Чакалов“

Олимпиадата трябваше да се проведе през 2020 г. в град Истанбул, Турция, но бе отменена за тази година, като впоследствие стана ясно, че тя ще се проведе онлайн.

Българските ученици премериха знания със състезатели от 60 държави.

Четиримата медалисти бяха избрани от състава на разширеният национален отбор по география, който тази година събра най-добрите 13 географи във възрастова група 10-12ти клас на едноседмична подготовка за международната олимпиада.

Ботевград имаше свой представител в разширеният национален отбор- Георги Данов от ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров“ – Ботевград се подготвяше рамо до рамо с олимпийците.

За тези и предишни успехи на националния ни отбор посетете страницата на Международната олимпиада по география в българската версия на Уикипедия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *