Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Седемнадесетото издание на MozArt Festival бе открито в РИУ Правец Ризорт

Езерото край Правец за 10-та година бе домакин на фестивалът МozArt . Tази година е неговото 17-то издание, в което се изявяват творци, като композиторите Албена Петрович-Врачанска и Добринка Табакова, писателят Яна Букова, режисьорът Вера Немирова, цигуларката Ния Петрова и прима балерината Веса Томова.

Официални лица на откриването бяха Вицепрезиденът на Република Българияв Илияна Йотава, Валентин Златев – почетен гражданин на община Правец и домакин на фестивала, проф. д-р Борислава Танева – заместник-министър на културата, художествен директор на фестивала,  и Лъчезар Тодоров – изпълнителен директор на Тера Тур Сервиз ЕООД и председател на сдружение „Моцартови празници Правец 04“.

Тазгодишното издание на фестивала вечерта на 19 август от Румен Гунински, кмет на община Правец, откри с думите:“ Като кмет на община Правец за мен е чест да ви приветствам с „добре дошли“ на XVII-то издание на MozArt Festival. Искам да изкажа благодарност на всички, които са тук, с които отново сме заедно, на всички, които в тези трудни времена успяха да организират това емблематично за града ни културно събитие“. Гунински отправи благодарност на г-н Валентин Златев за това, че за 10-та година е домакин на фестивала, а Тера Тур Сервиз – негов основен спонсор, на Лъчезар Тодоров и на Управителния съвет на сдружението.

Миналата година, когато целият свят беше затворен, когато и ние бяхме ограничени от сериозните противоепидемични мерки, отново с волята, желанието и безкрайната амбиция фестивалът се проведе.Тази година Вие трябва да сте много доволна, г-жо Танева, защото Вашата цел е изпълнена“. Това каза Илияна Йотова в своите привествени слова и добави, че фестивалът не само го има, но той ще бъде наситен с много нови неща в областта на музиката, с много нови творци.“Много се радвам, че тази година фокусът на фестивала е върху жените, които освен майки, освен партньори, са и много талантливи и го доказват всеки ден… На добър час на фестивала!“, пожела Вицепрезидентът.

Източник: praveshkiglas.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *