Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Благоевградската фирма „Растер ЮГ“ започна санирането на Военния клуб в Ботевград

Благоевградската фирма „Растер ЮГ“ започна ремонтът на сградата на Военния клуб във Ботевград по проект на Община Ботевград с предмет „Изпълнение на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) за въвеждане на мерки за ЕЕ в сградата на „Военен клуб“, гр. Ботевград, пл. „Незнаен воин“ № 6.

Сградата се ремонтира на база един от общо шестте административни договора, сключени на 11 март 2019 г между Община Ботевград и МРРБ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проекти – № BG16RFOP001-2.002 „Енергийна ефективност в периферните райони- 2“ по Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове на периферните райони“ на Оперативна програма „Региони в растеж“.

На 7 май 2019 г Общината обяви обществена поръчка за ремонт на Военния клуб , като на търга се яви единствено благоевградската фирма. Договорът между двете страни е сключен на 21 ноември 2019 г.

Общата стойност на възложената поръчка е в размер на 139 900 лв без ДДС или 167 880 лв с ДДС. Стойността на строително-монтажните работи е в размер на 135 000 лв без ДДС или 162 000 лв с ДДС. Цената за упражняване на авторския надзор по време на изпълнение на строителството е 1 080 лв с ДДС. Срокът за изпълнение на договора е 29 септември 2021г.

Ще бъдат изпълнени следните ремонтни дейности: полагане на изолация и мазилка на външните стени, ремонт на покрив, подмяна на вътрешна ел.инсталация, подмяна на окачени тавани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *