Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

19 пълни шестици на изпитите на двата борда на Университета Кеймбридж и на Pearson в „Марконис“

Осемдесет и седем обучавани в Езиков център „Марконис” се явиха през юнските и юлските изпитни сесии на международно признатите изпити на изпитния борд на Университета Кеймбридж (Cambridge English)  и на изпитния борд на Pearson.

Петдесет и двама обучавани положиха изпитите на Кеймбридж, а 35 изпитите на Pearson. Няма нито един скъсан кандидат.

Отличните оценки са повече на изпитите на Кеймбридж (57.7%), съпоставени с шестиците на изпитите на Pearson (25,7%).  Пълните шестици са 19. Оценките между Отличен (5.50) и Отличен (6.00) са 39 на брой. Общият брой на оценките между  Мн. Добър (5.00) и Отличен (6.00) по шестобалната система е 70 , т.е. 80.45%.

Двадесет и осем от обучаваните в най-високите езикови нива могат да приложат сертификатите, които предстои да получат официално в процеса на кандидатстване за обучение във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Управителят на Езиков център „Марконис“ – доктор Николай Николов сподели задоволството си от постигнатите високи резултати на своите възпитаници.  Според него въпреки пандемията и онлайн обучението със собствена иновативна онлайн платформа, с която работи училището ни, учениците в „Марконис” повече от достойно се представиха на всички изпитни нива  –  от най-ниското А1 до най-високото С2 включително (според Общата европейска езикова рамка). „Благодарен съм, че екипно всички заедно – обучавани и преподаватели успяхме не просто да запазим високото академично ниво на „Марконис, но дори и в някои случаи ( за две от езиковите нива) малко да подобрим резултатите в сравнение със стойностите им на предишни

Той отправи благодарност и отчете заслугите на колегите си – г-жа Гергана Муховска, г-жа Нели Дакова, г-ца Цецка Кирилова, г-ца Десислава Владимирова и г-н Нийл Уотърс за отдадената им професионална работа в класната стая, както и онлайн в платформата за дистанционно обучение.

„Благодарение на техния труд, сериозна подготовка и любов към професията и възпитаниците ни тези резултати днес са реалност, която е повод за гордост за всички нас – преподаватели, ученици, родители и близки на учениците и приятели на „Марконис”.

На всички ученици от Община Ботевград и региона преди старта на новата учебна 2021/2022 година д-р Николов пожела здраве, милиони усмивки, незабравими емоции, както и  мотивация за работа, амбициозни цели, упорит труд и смелост в процеса на израстването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *