Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Нинова: ДБ се скриха, не искат редовен кабинет и промяна на модела

С отказа да дойдат те отказват да разговаряме и за актуализацията на бюджета, каза лидерът на БСП

„Отказът на „Демократична България“ (ДБ) да се срещнем за нас означава, че не искат да има редовен кабинет и че искат да отидем на избори. По-лошото е, че не искат да започнем промяната на модела, за който хиляди граждани стояха по улиците и искаха тази промяна“.

Това каза на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като от ДБ заявиха тази сутрин, че няма да отидат на консултациите за третия мандат.

„С отказа да дойдат те отказват да разговаряме и за актуализацията на бюджета. С действията си рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, лекари и медици без помощ за COVID кризата, МВР и Министерството на отбраната без помощ за охрана на границата, икономиката без помощ за мерки и т.н.“, каза още Нинова.

Според нея явно има някакъв разнобой между членовете на ДБ, защото вчера един от техните представители обяви, че ще отидат на консултациите, а днес заявяват, че няма. 

Корнелия Нинова е на мнение и че ДБ са провалили преговорите с „Има такъв народ“, защото партията на Слави Трифонов им предложила конкретни имена, след което се скарали помежду си.

„Няма причина два пъти да правим една и съща грешка. Ние затова не предлагаме конкретни имена, защото знаем каква ще бъде реакцията им. Ако търсят някакво оправдание, да го търсят другаде и да имат смелостта да го кажат пред народа. Но аргументът няма конкретни имена за министри не работи. Ние ги каним те дадат също своите предложения. Ако днес бяха дошли и бяха казали, сме отворени за разговори. Те не пожелаха това, така че да търсят някакъв по-смислен аргумент“, заяви Нинова.

„Утре продължаваме със срещата с „Има такъв народ“, както е обявена. От тяхното решение утре очевидно ще зависи вече по-нататък как ще продължим. В четвъртък на общ форум ще решим какво да правим“, допълни тя.

Нинова призова „Има такъв народ“ да отидат утре на срещата с тях и да заявят официално последната си воля.

На въпрос, ако БСП получат подкрепата на „Има такъв народ“, ще поканят ли отново ДБ на разговори, Нинова отговори: „Мисля, че те сами ще дойдат.“

Източник: bTV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *