Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

МИТКО ДИМИТРОВ: НАДЯВАМ СЕ ТАЗИ ГОДИНА ДА ПОКАЖЕМ ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА БАЛКАН

Надявам се тази година да покажем истинското лице на отбора от Ботевград. Имаме млад състав с добри чужденци и се надявам да постигнем добра сплав. Това сподели по време на откритата тренировка на Балкан днес Митко Димитров, за който това ще бъде четвърти сезон със „зеления“ екип:

 “Беше лесно до стигнем до договорка. Все пак това е четвърта година за мен в Балкан. Имам договор от миналата година, който беше с опция за продължаване и се разбрахме. Надявам се тази година да покажем истинското лице на отбора на Ботевград. Този сезон отборът ни е доста млад, но с играчи, които мисля, че имат доста добра визитка, особено чужденците. Мисля, че ще се получи една добра сплав между българи и чужденци. Надявам се всички да сме здрави и да покажем лицето, което трябва.

От първите ми наблюдения виждам, че има някои отбори направиха доста добро селекции, визирам Спартак Плевен и Черноморец Бургас. В никакъв случай не изключвам отбора на Рилски спортист, който традиционно имат добра селекция. Не се знае как ще бъде отборът на Левски след един месец. Не искам да пропусна и някой друг отбор. Мисля, че ще е още по-оспорван сезон от миналата година. 

Всички знаем, че Балкан винаги излиза за победа, независимо дали е Балканска лига, ФИБА Къп или квалификации за Шампионска лига. Целите и амбициите са да спечелим лигата и да се представим по възможно най-добрия начин.

Надявам се забраната за публика да бъде само до октомври. На никой не му харесва това и се надявам да можем да играем пред нашите фенове, които със сигурност ни помагат страшно много и ние наистина се нуждаем от тях. 

Четвърта година съм в Балкан, четвърта година целите не са се променили. Всеки път са за спечелване на шампионската титла на България. Надявам се да играем три финала и да спечелим поне една титла. Дали ще съм капитан или не, за мен е абсолютно едно и също. Излизам винаги с нагласата да се раздавам, да играя на 100% и отборът да побеждава. Няма значение каква ще бъде ролята ми в отбора.”

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *