Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Четиридневен тренировъчен лагер води Влади Далаклиев и Цветолюб Илиев от „Сунг Ри“ в Ботевград

В четвъртък, 2 септември, започна първия по рода си камп по олимпийско таекуон-до, което се проежда в спортна зала „Георги Христов“ в Ботевград.

Кампът се организира от спортната ни легенда Влади Далаклиев и треньора Цветолюб Илиев – и двамата от клуб „Сунг Ри“. Двамата са се заели с нелеката задача да обучават над 100 млади надежи в таекуондо-то – версия W.T.F. На кампа присъства и страши треньорът на клуб „Сунг Ри“ – Пламен Търнски. По думите му той е организирал и преди такива кампове, но този е първият по рода си. „Идеята е този тип прояви е да се увеличат като обем и мащаб, дори и с международно участие. Поради ковид пандемията част от участниците не пристигнаха, но въпреки това сме доволни от начина, по който протича лагера“, сподели пред наш репортер старши треньорът на „Сунг Ри“ Пламен Трънски.

„Целта на тернировъчния лагер е да съберем колкото се може повече състезатели, за да можем да направим подготовка за състезателния ни период, в който има много турнири – няколко наши състезатели ще вземат участие в европейското първенство за юноши в началото на ноември месец“, това каза треньорът на кампа – Влади Далаклиев. По думите му преди европейското има отворени турнири, на които нашите състезатели ще се обиграват и ще събират точки. В лагера участват топ състезатели на България като Сашо Джоджев – световен и европейски шампион, Кристиян Златев от Ботевград- трети на световно първенство, Венци Джодежв – вице европейски шампион на олимпийски категории и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *