Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Часовниковата кула в Ботевград е отворена за посетители по случай Световния ден на туризма (ВИДЕО)

По повод Световния ден на туризма днес символът на Ботевград – Часовниковата кула може да бъде посетена от гражданите и гостите на града. Посещението става възможно след предварително записване на телефон 0723/69-158 или на място в Туристическия информационен център. Община Ботевград обмисля освен днес за в бъдеще символът ан Ботевград да може да се разглевжда в един ден от седмицата, който ще бъде фиксиран допълнително .

Служител на ОП“Туризъм“ разкавзва на посетителите исторически и любопитни факти около създаването на емблематичния архитектурен паметник.

Освен Деня на отворените врати за достъп до Часовниковата кула Община Ботевград и Общинско предприятие „Туризъм“ организират официално откриване на новия Туристически информационен център /ТИЦ/, намиращ се на пл. „Освобождение“, до Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“.  

Откриването на Туристическия център ще започне в 18:00 ч. с изпълнение на Общински духов оркестър с ръководител Иванка Савова. В програмата ще се включи и талантливата Силвия Младенска с изпълнение на пиано.

Събитията ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки, наложени със заповед РД-01-748/02.09.2021 г. на министъра на здравеопазването. Те са продължение на мероприятията от програмата на „Европейски дни на наследството“, които тази година протичат под мотото „Заедно за културно наследство“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *