Общинската партийна организация на БСП в Ботевград подкрепя кандидат-президентската двойка Румен Радев- Илияна Йотова

На провелата се общинска конференция на БСП в Ботевград преди дни ботевградските социалисти с пълно болшинство номинираха Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. С тази си воля те подкрепят приетото решение № 31 от 17 април 2021 г на Националния съвет на БСП , когато висшият орган в партията изрази безрезервна подкрепа за Радев и Йотова. Ботевградските социалисти излезнаха с предложение до Националният съвет да не номинира други кандидати за Президент и Вицепрезидент.

Изпълнителното бюро на БСП взе решение трима души да бъдат представители на партията в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Това са Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски.

Съпредседател на Инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова по време на Учредителното събрание е Анна Заркова.

Инициативният комитет за кандидат-президентска двойка бе учреден вчера – 27 септември в зала 6 на НДК от 188 учредители.

Президентът Руемн Радев заяви:“Скъпи приятели и съмишленици, благодаря на всички вас – общественици, творци, хора от университетите и академиите, шампиони, кметове, бивши колеги, младежи, българи с достойни биографии и с ценностни позиции – за изразената подкрепа. Въпреки, че пет години я усещам при срещите с хората по всички краища на България, енергията и зарядът при сформирането на този Инициативен комитет надхвърлиха очакванията ми.Приемам подкрепата на българите като оценка на свършеното до момента в първия ни мандат, като одобрение на позициите, които заемаме и на посоката, която следваме“.

Заглавна снимка – източник: ФБ профил Румен Радев

1 thought on “Общинската партийна организация на БСП в Ботевград подкрепя кандидат-президентската двойка Румен Радев- Илияна Йотова

  1. Вашата председателка на БСП се беше запънала като магара на лед да спъне и президента. Добре че на най-високо ниво й показаха, че може да не се съгласят с нейната воля и тя клекна. Дали от електоратите на парламентарните партии не трябва да излезе и инициативата депутати, които три пъти ни разкарваха до ИС и не можаха или не поискаха да съставят кабинет, да бъдат задрасквани в депутатските листи. Ние не сме говеда, които обнаглелите лидери на партии и депутати да ни разкарват трети път за кефа на Боце Б., Сл.Тр., Нинова, Ристо Ив. и Ат.Ат., и агата, който нарече управлението на сл.кабинет фашизъм – Карадайъ. Като не му изнася тук да си ходи във втората родина – Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.