Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Николай Велков с въпрос към кмета Гавалюгов: „Какво ще правите с Ротондата?“

Защо Община Ботевград проявява безхаберие спрямо Ротондата в центъра на Ботевград – падат плочки, няма вода? Този въпрос зададе днес общинският съветник Николай Велков от МК ДИБО към кмета на общината Иван Гавалюгов, след изчерпване на Дневния ред на заседанието на Общински съвет.

„Има други планове за Ротондата. Пространството около нея се поддържа доста добре, тревните площи се поливат, коси се, садят се цветя“, каза в отговор кметът. Велков добави, че на това място младоженците се снимат след сключване на граждански брак, а шадраванът е в окаяно състояние. По този въпрос градоначалникът посочи, че вече се е произнасял, а именно, че водната ситема на шадравана е амортизирана и е негодна за употреба. „Граждани питат“, каза още общинският съветник. В отговор кметът заяви, да им предаде, че има приемен ден и могат да поставят въпросите си директно към него. „Не съм съгласен с Вашата констатация, че Ротондата не се поддържа“, каза в заключение кметът на общината.

На въпрос какво ще се прави с нея Гавалюгов отговори, че или ще се събори или ще се надгради, или ще остане в този вид. Най-вероятно ще я премахнем“, каза в заключение градоначалникът.

3 коментара на “Николай Велков с въпрос към кмета Гавалюгов: „Какво ще правите с Ротондата?“

  1. Кмете, ти откакто стана градоначалник, манията ти е да затриеш всичко, което Г.Г. изгради по време на първите два мандати. Имам чувството, че като не можеш да го стигнеш, направо завиждаш и разсипваш всичко. Не говоря за треия му мандат, а за това, което Георгиев стори за 8 години. Той направи площада, ти за 6 години мищо не направи, та центърът на града, който е “огледало” на Бд, е срам и за тебе, и за Общинския съвет, и за нас като жители на града. Г.Г. направи три басейни, ти два вече ги съсипа, понеже “водата”им течала от тръбите”. На теб като водата започне да тече в банята, ти банята ли затваряш и садиш рози?! Басейнът на ротондата го остави се съсипва, та да махнеш ротондата, което ти е фикс-идея! Както е тръгнало, всичко ще съсипеш, а ще оставиш само строящия се хотел. И трошките по улиците.

    1. …”Той направи центъра…” – Да, ”направи” го – така, че да заприлича на това, което е в момента, а то се случи още по негово управление /на Георгиев/. Единственото, което Г.Г. , като кмет, направи за Ботевград,, е да разпродаде/присвои/ за себе си всичко, което може.
      И лакеите около него да намажат…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *