Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отдават рекламни билбордове и площи на автобусни спирки на търг с тайно наддаване

В общинската администрация на община Ботевград има засилен интерес от страна на юридически лица, които желаят да ползват рекламно-информационни елементи – тип билборд – общинска собственост, както и да поставят материали с рекламна цел върху автобусни спирки.

Отдаването под наем на тези части от имоти и съоръжения се извършва от Кмета на общината след провеждане на публичен търг или публично оповестен конкурс. Съгласно законовите разпоредби решение за провеждане на публичен търг или публично оповестен конкурс се взема от Общинския съвет.

По този повод кметът на община Ботевград е внесъл Докладна записка с предложение общинските съветници да дадат съгласие за отдаване под наем за срок от една година, чрез публичен търг с тайно наддаване на следните рекламни площи – общинска собственост:

Стандартен билборд, разположен в поземлен имот в Ботевград-прилежаща зелена площ на бул. „Цар Освободител“, срещу „Техномаркет“. Билбордът се предоставя едностранно при начална тръжна месечна наемна цена в размер на 250.00 лева. Сделката е облагаема.

Стандартен билборд, разположен в поземлен имот – зелена площ на бул. „Цар Освободител“, пред бензиностанция „Петрол“. Билбордът се предоставя двустранно, при начална тръжна месечна наемна цена в размер на 500.00 (петстотин) лева без ДДС. Сделката е облагаема.

Рекламни площи върху 18 броя автобусни спирки за поставяне на материали с рекламна цел, както следва:

4 бр. спирки на бул. „Цар Освободител“ – 2 бр. на влизане в града от към с. Трудовец, 2 бр. на кръстовището с ул. „Божко Божилов“ и ул. „Хан Аспарух“.

2 бр. спирки на ул. „Славейков“ – при моста на канала.

1 бр. спирка на Т-образното кръстовище на бул. „Цар Освободител“, ул. „Славейков“ и ул. „Патриарх Евтимий“.

2 бр. спирки на ул. „Плиска“ – в ж. к. „Саранск“.

1 бр. спирка на ул. „Патриарх Евтимий“ – в ж. к. „Саранск“.

1 бр. спирка на ул. „Илия Стоянов“ – в ж. к. „Васил Левски“.

1 бр. спирка на бул. „България“ – срещу градски парк.

1 бр. спирка на ул. „Стара планина“ – при TI1Г „Стамен Панчев“.

2 бр. спирки на ул. „Асен Златаров“ – във в. з. „Зелин“.

2 бр. спирки на ул. „Цар Освободител“ – в с. Трудовец.

1 бр. спирка ул. „Цар Освободител“ – в с. Трудовец (спирка „Габър“).

Рекламната площ, която се отдава под наем на всяка автобусна спирка е в размер на 3.556 кв. м., при начална тръжна месечна наемна цена в размер на 80.00 (осемдесет) лв. без ДДС. Сделката е облагаема.

Докладната записка бе подкрепена от 26 общински съветници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *