Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

30 хиляди лева глоба за турчин пренасял незаконно изделия от благородни метали през МП Калотина

На 8 октомври при преминаване на трасе „Изходящи леки автомобили и автобуси“ на Митнически пункт Калотина, турският гражданин Я.Г. нарушил разпоредбите на Валутния закон на Република България. Той не изпълнил задължението си за деклариране на благородни метали и изделия, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз, следствие на което е привлечен като подсъдим. При проверка митническите инспектори са открили голямо количество предмети – колиета, обеци, пръстени, гривни, висулки за колие. Предметът на престъплението е в особено големи размери.

Между Районна прокуратура – Сливница и защитата на подсъдимия е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Размерът на наложената на Я.Г. глоба представлява ⅕ от стойността на предмета на престъплението, който е оценен на 149 948,49 лева.

Наложено е наказание „глоба“ в размер на 29 989,69 лева, с което е приключено наказателното производство срещу турския гражданин Я.Г., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 251, ал. 1 от НК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *