Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Корнелия Нинова в Горна Малина:“Готови сме да поемем отговорност да помогнем на българския народ да излезе от кризите“

„След три дни, на 14 ноември, ни предстои ключов избор, който ще ознаменува с успех нашите многогодишни усилия  за промяна на модела на управление на ГЕРБ. През последните 5 години ние бяхме единствените, които се борехме със задкулисието и корупцията, с подправените обществени поръчки, с назначенията на калинките. Пет години ние и вие -всички заедно, неотклонно се борихме, не се предадохме и не се продадохме“. Това каза днес председателят на БСП Корнелия Нинова, пред избиратели в Горна Малина. Тя бе посрещната от кмета на града Ангел Жиланов  и симпатизантите на партията. На предизборната среща присъстваха кандидатите за народни представители от община Ботевград – адв. Христо Якимов и Валентина Ричанек.

В началото на срещата кметът Жиланов  приветства водача на листата Иван Ченчев и останалите кандидати за народни представители от Софийска област. „Ние сме малка община, но с големи мечти. Победата на БСП е задължителна за това, че най-после трябва да има силно и стабилно управление, обърнато към проблемите на хората. Затова вярвам, че всеки от вас ще направи своя разумен избор, така че да бъде сформирано това управление. Така че Корнелия Нинова да бъде министър-председател, за да могат да се реализират нашите приоритетни политики за хората“, добави кметът Жиланов.

Водачът Иван Ченчев заяви, че БСП има вниманието към българския народ, а то е той да има достоен живот. Затова депутатите на левицата, по думите му, са водили ожесточена, но справедлива борба в последните три Народни събрания. Ченчев представи кандидатската листа, за която посочи, че е балансирана, а  средната възраст в нея е 44 г.

„Тези избори са ключови и затова, че те се провеждат в условия на три кризи – здравна, енергийно-икономическа и социална. Ако не проявим мъдрост и разум на прага на 47-ия парламент,  сме изправени и пред политическа криза. Трябват бързи и спешни действия за превеждане на България през кризата и за помощ на българския народ в тези трудни месеци, които ни очакват“. Това каза Нинова в последвалото й обръщение към избирателите.

Лидерът на столетницата припомни, че през последните 5 години БСП е правила алтернативни политики и секторни предложения, внесла е 200 законопроекта. „Затова днес ни е лесно – и с плана за 100 дни управление, и с Визията за стратегическо развитие на България“, каза Нинова. По думите й още от първия ден на следващия парламент БСП ще работи за овладяване на цените, за намаляване на ДДС върху енергоносителите и върху храните от малката потребителска кошница. Ще настоява Комисията за енергийно и водно регулиране да не увеличава цените за домакинствата от 1-ви януари 2022г, което се подготвя да се случи. На следващо място на енергийно бедните семейства, според нея, трябва да се осигури по 200 киловат часа енергия от държавата и да не се спира тока на хората, които не могат да си платят сметките. „Едно от първите неща, които ще направим, е да спрем износа на дърва от България чрез забрана за износ, докато не се осигури топлина за българските семейства. БСП ще се бори пенсионерите да продължат да получават по 120 лв до края на месец март 2022г. Един от важните приоритети ще бъде преизчислението на пенсиите върху средноосигурителния доход за 2018г. Основна грижа за младите ще бъде те да са освободени до 26-та си година от данъци, за да могат да стартират спокойно кариерата си. За майките с второ и трето дете БСП предлага да получават помощ в размер на 6 500 лв. , както и намаляване размера на семейното подоходно облагане . „Каквото и да правим, без народ нищо няма смисъл. Затова основната ни грижа ще бъде за младите и семействата“, каза Нинова.

Корнелия Нинова заяви, че в следващия парламент усилията на БСП също ще бъдат насочени към  подпомагане на българската икономика и производство. По думите й, след среща с работодатели в две големи предприятия в община Горна Малина, е изтъкнат проблем номер –  липсата на работна ръка. Поради това е необходимо увеличаване на заплатите и облекчаването им по време на кризата – мярката 60/40 да стане 80/20, счита Нинова. Тя подчерта, че във връзка с Ковид кризата бъдещото управление на БСП ще насочи вниманието си в подпомагане на болниците и пациентите. Освен премахване на наложения модел болниците да престанат да бъдат търговски дружества, малките общински такива трябва  да станат защитени лечебни заведения в отдалечените райони, а ДДС на лекарствата да стане 9%.

Едни поредни избори след Нова година означават катастрофа за България, заяви Нинова. Тя посочи, че един служебен кабинет не може по закон да преизчисли пенсиите и увеличи майчинството, а болниците да станат лечебни заведения, а не търговски дружества, както и не може да  се промени съдържанието в учебниците. „Така, както бяхме мъдри, диалогични и отговорни в 46-то  Народно събрание, така ще бъдем и в 47-то НС, защото знаем, какво означава да носим отговорност за съдбата на България и българския народ. Ще положим усилия промяната, за която се борим 5 години, да се случи, но  и да гарантираме стабилност на България, сигурност на семействата и предвидимост и просперитет за народа ни в следващите години. От БСП зависи накъде ще въври бъдещето управление на страната и дали ще преведем спокойно народа през кризите. Това е много голяма отговорност и ние я съзнаваме! Но сме тук, за да кажем, че  ще я поемем, ще я изпълним и ще помогнем – за просперитета на България и за добруването на българския народ“, каза в заключение Корнелия Нинова. Тя призова  присъстващите граждани да подкрепят БСП с бюлетина номер 33 и кандидатите за Президент и Вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова – с бюлетина номер 6.

1 коментар на “Корнелия Нинова в Горна Малина:“Готови сме да поемем отговорност да помогнем на българския народ да излезе от кризите“

  1. Смешници.
    Единствен Ченчев е читав
    Тоя лисици около него и за снимка не стават.
    Язък за партията

Comments are closed.