Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В спокойна обстановка започна изборният ден в Софийска област

Към 7.15 часа секционните помещения на територията на областта са предадени на избирателните комисии. Изборният ден започна без регистрирани произшествия и нарушения на обществения ред.

И в днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-София ще работят от 8.30 до 19.30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Заявления за издаване на удостоверения ще се приемат до 19.00 часа.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

ОДМВР-София е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден.

Сигнали, свързани с нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на изборния процес, могат да се подават на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл izbori2021@mvr.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *