Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

13 нови велосипедни маршрута в Община Ботевград

Любителите на планинското колоездене и адреналина се радват на нови веломаршрути в Община Ботевград. Те са тринадесет на брой и обхващат различни райони в общината – селата Боженица, Липница, Елов дол, Скравена и Новачене, както и района около вилна зона „Зелин“.

Маршрутите са с различна дължина и техническа трудност. Някои от тях за подходящи за начинаещи любители на планинското колоездене, а други се препоръчват за по-опитни колоездачи.

Разработени са от Любомир Ботушаров, колоездач и създател на платформата MTB-bg.com със съдействието на Община Ботевград и Общинско предприятие „Туризъм“. 

Трасетата имат подробно описание, включващо упътване за самото преминаване през маршрута, ниво на техническа трудност, дължина, денивелация на трасето и специфики на района.

Налични са GPS координати и карти за всяко трасе, които могат да бъдат изтеглени на различни мобилни устройва за максимален комфорт на каращите.

Маршрутите са публикувани в туристическия портал www.visitbotevgrad.com , както и в най-голямата платформа за планинско колоездене в България – www.mtb-bg.com

Интересът към трасетата расте и те вече привличат туристи и колоездачи от цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *