Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Сухопътни войски честват своя боен празник

Днес, 18 ноември, в навечерието на Празника на най-големия вид въоръжени сили – Сухопътни войски, пред Паметника на капитаните в Сливница, при спазване на всички противоепидемични мерки, се проведе ритуал по поднасяне на цветя. На него присъстваха министърът на отбраната Георги Панайотов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-кметът на община Сливница Радостин Ялъмов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов, заместник-командирът на Сухопътни войски бригаден генерал Николай Караиванов, както и о.з. генерал-лейтенант Иван Добрев – командващ на Сухопътните войски в периода от 2006 г. до 2010 г. Генерал-лейтенант о.з. Иван Добрев бе награден от министъра на отбраната за високи постижения, заслуги към отбраната и дългогодишна безупречна служба.

По повод празника за проявено усърдие и висок професионализъм бяха прочетени заповеди за награждаване и на военнослужещи от Командването на Сухопътните войски от името на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на СВ. Наградите бяха връчени от министъра на отбраната, заместник-началника на отбраната и от командира на Сухопътните войски. По повод Празника бяха отличени също и 60 военнослужещи и цивилни служители от войските.

В лицето на присъстващите министърът на отбраната приветства всички, свързали живота си със Сухопътни войски, след което бе прочетен поздравителен адрес от Президента на Република България и върховен главнокомандващ на ВС Румен Радев.Паметта на героите от Сръбско-българската война, защитили Съединението от 1885 година бе почетена с цветя от министъра на отбраната, зам.-началника на отбраната, командира, заместник-командира на Сухопътните войски и заместник-кмета на град Сливница.

В знак на признателност към паметта на героите в част от формированията на Сухопътните войски военнослужещите освежиха, почистиха и положиха цветя пред войнишките паметници.Празникът беше отбелязан навсякъде с тържествено строяване на личния състав, провеждане на турнири по стрелба и награждаване на отличилите се военнослужещи и цивилни служители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *