Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В 5-те села на община Ботевград:Най-много подкрепа събра Румен Радев в Трудовец. Вижте предпочитанията

В петте големи села на община Ботевград победителите в битката за президнтската институция – кандидатпрезидентската двойка РуменРадв/Илияна Йотова събраха най-много подкрепа в Трудовец срещу опонентите си Анастас Геджиков/Невяна Митева. Данните са на база 98,5% от обработените секционни протоколи. Там за Радев/Йотова са гласували 724 избиратели или (74,10%). Респективно в Трудовец Герджиков и Митева са събрали най-много гласове в 5-те села. За тях там са гласували 249 избиратели или 25,49%.

На следващи място Радев и Йотова са събрали най-много подкрепа във Врчеш – 652 гласа (74,86%) срещу 212 галса (24,34%) за Греджиков и Митева.

В Скравена за Радев и Йотова са гласували 277 избиратели (64,87%),а за Герджиков/Митева – 147 (4,43%).

В Литаково Радев и Йотова са подкрепени от 201 избиратели (68,37%), а Гза ерджиков и Митева са гласували 88 жители на селото (29,93%).

В Новачене 175 избиратели (66,04%) са харесали повече Радев и Йотова, а 86 жители на селото са предпочели Герджиов и Митева (32,45%).

2 коментара на “В 5-те села на община Ботевград:Най-много подкрепа събра Румен Радев в Трудовец. Вижте предпочитанията

  1. Трябва да се отдаде нужното на лидерката на БСП в ботевградска община. Тя за една седмица скъса цял чифт обувки да тича по селата и да агитира за ПП. По-тежко й беше да агитира за РР, срещу когото неофициално скочи Мадам/др.Нинова, към която НЦ храни определено симпатия. Там й помогнаха ботевградските “политици”, които няма и за една година се пребоядисаха от гербери в ИТН, а сега – в ПП. Тя стана като с евреите, които в края на управлението на Стамболов на протести носели плакати с надпис “Горе/долу Стамболов!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *