Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Подновява се първенството в ОГ Запад

След две седмици пауза в областните групи, футболът се завръща този уикенд. Есенният дял от редовния сезон вече е преполовен, но заради новия формат и повечето мачове до края на годината ще се изиграят и два кръга от пролетта.

В събота – 27 ноември от 14:00 часа ще се изиграе мача ФК Драгоман – Сините орли Своге. Срещата противопоставя първия срещу третия във временното класиране, като разликата по между им е 6 точки. В първият мач игран в Своге домакините успяха да измъкнат победата с 2:0 в края, въпреки че Драгоман бе по-дейният отбор. Загубата е единствената за „граничарите” до този момент. Те са в серия от 8 поредни победи. Сините орли записаха две поледи и една загуба в последните си три мача.

В неделя от 11:00 часа ОФК Правец ще гостува на Спортист Драговищица. Правец е 4-ти в класирането, а Спортист – 8-ми. През миналия сезон гостите се наложиха и в двете срещи, съответно с 1:0 и 2:1, а първият мач този сезон завърши 5:2, отново в тяхна полза. В последните си два мача преди паузата драговищенци записаха две победи – 5:1 срещу Спортист 2 Своге и 2:1 срещу Ком Годеч.

От 14:00 часа, в неделя, в Скравена, ще се изиграе мастното дерби между Козаро Ботевград и ФК Скравена. Първият мач през сезона завърши при нулево равенство. И двата тима имат едва една победа в последните си три срещи в първенството и се съседи в класирането, а разликата е едва една точка в полза на скравенци.

Също в неделя, и също от 14:00 часа е Петърч – Ком Годеч. Разликата в класите този сезон е очевидна. Домакините са на предпоследното 9-то място, а гостите са втори и дишат във врата на лидера Драгоман. В последния кръг Петърч загуби катастрофално с 0:8 от Сините орли. Подобна бе съдбата и на Ком, който изненадващо допусна загуба на свой терен от Спортист Драговищица.

От 14:00 часа е и последната среща от кръга: Спортист 2 Своге – Зенит Церово. Местното дерби изглежда с предизвестен край в полза на гостите, но младите футболисти от дубъла на Спортист са крайно мотивирани да запишат първа победа и да се докажат пред ръководството. Първата среща по между им този сезон завърши при резултат 5:0 за церовци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *