Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Увеличиха цените в Общинска почивна база „Боженишки Урвич“

Днес Общински съвет-Ботевград прие изменения в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ботевград. Промените засегнаха цените на услугите в Общинска почивна база „Боженишки Урвич“, които се увеличават средно с 10 лв. Мотивите за увеличението на вносителя, кметът Иван Гавалюгов, e нарастването на разходите за издръжка на персонала и базата – увелчиение цената на ел.енергията, газа, увеличение размера на минималната работна заплата, респективно на трудовите възнаграждения и осигурителни вноски, и др.

Прието бе предложението на Постоянната комисия по бюджет и финанси, увеличението на цените да бъде само за почивните дни събота и неделя, а не през цялата седмица.

В хода на дискусиите постъпи предложение от общинския съветник от ГРЕБ Дамян Маринов, да се предложат и цени за услуги в почивната база за празнични дни – Коледа, Нова година и т.н. , както и за дните петък и събота. Предложението на Маринов бе подложено на гласуване и бе прието.

Тихомир Найденов, ръководител на групата на ПП МИР внесе уточнение, че никъде в Наредбата не са посочени цени за работа с туристически групи. Кметът Гавалюгов посочи, че в момента в Наредбата не се регламентират отстъпки за по-големи групи или за хора, които са с по-дълъг престой , но има логика да се внесат поправки, за да стане Наредбата по-гъвкава. По повод предложенията кметът заяви, че общинското ръководство ще внесе на следващата сесия докладна записка с горепосочените предложения, за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на цените на услугите на територията на общината.

Цените на услугите на Общинска почивна база „Боженишки Урвич“ бяха променени, както следва:

Цена за двойна стая (петък и събота) – 55.00 лева на ден за периода 1 април – 30 септември, включва закуска и сезонно ползване на басейн, Цена за двойна стая за периода 01 април – 30 септември за пенсионери и ученици от община Ботевград, юридически лица с нестопанска цел, регистрирани и упражняващи дейност на територията на община Ботевград и за организирано ползване от училища за провеждане на мероприятия – 45.00 лева на ден (от неделя до четвъртък), в дните от неделя до четвъртък . Цената включва закуска и сезонно ползване на басейн.

Цена за двойна стая – 70.00 лева на ден (за дните петък и събота) за периода 1 октомври – 31 март, включва закуска.Цена за двойна стая за периода 1 октомври – 31 март за пенсионери и ученици от община Ботевград, юридически лица с нестопанска цел, регистрирани и упражняващи дейност на територията на община Ботевград и за организирано ползване от училища за провеждане на мероприятия – 55.00 лева на ден (от неделя до четвъртъ). Цената включва закуска.

Цена за двойна стая при единично настаняване – 45.00 лева на ден за периода 01 април – 30 септември, включва закуска и сезонно ползване на басейн.

Цена за двойна стая при единично настаняване за периода 01 април – 30 септември за пенсионери и ученици от община Ботевград, юридически лица с нестопанска цел, регистрирани и упражняващи дейност на територията на община Ботевград и за организирано ползване от училища за провеждане на мероприятия – 35.00 лева на ден. Цената включва закуска и сезонно ползване на басейн.

Цена за двойна стая при единично настаняване – 55.00 лева на ден за периода 01 октомври – 31 март, включва закуска.

Цена за двойна стая при единично настаняване за периода 01 октомври – 31 март за пенсионери и ученици от община Ботевград, юридически лица с нестопанска цел, регистрирани и упражняващи дейност на територията на община Ботевград, и за организирано ползване от училища за провеждане на мероприятия – 45.00 лева на ден. Цената включва закуска.

Цена апартамент при настанени двама човека – 90.00 лева на ден, включва закуска и сезонно ползване на басейн.

Цена апартамент за пенсионери и ученици от община Ботевград, юридически лица с нестопанска цел, регистрирани и упражняващи дейност на територията на община Ботевград и за организирано ползване от училища за провеждане на мероприятия – 75.00 лева на ден, включва закуска и сезонно ползване на басейн.

Нощувка на деца до 7 години не се заплаща.

Такса за допълнително легло – 20.00 лв., включва закуска и сезонно ползване на басейн.

Такса за ползване на открития плувен басейн в периода 01 юни – 31 август за ученици, студенти и пенсионери от Община Ботевград – 7.00 лева на ден, а за всички останали лица -10.00 лева на ден.

Въвежда се такса за ползване на ресторанта след 24:00 ч. – 30.00 лв./ч.“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *