Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов:Общината има нужда от рециклиращо депо, за да не се изхвърлят строителни отпадъци в деретата. Вижте какъв въпрос зададе на съветника Цолов

На редовното зaседание на Общински съвет – Ботевград днес темата за изграждането на депо за строителни отпадъци на площадка в Асфалтовата база над село Скравена не бе подмината. Тя бе засегната по време на разглеждане на Докладната записка за социално-икономическото развитие на Кметство Скравена.

Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов заяви, че общината има нужда от такъв тип инсталации. Градоначалникът заяви, че оттеглянето на инвестиционното намерение на „Атоамгистрали Хемус“, за което бе информирана обществеността вечера, подкрепя и неговото виждане, че няма да се приемат отпадъци от други региони.

„Ние трябва да търсим начин, по който да реализираме такъв тип инасталация в близост до населените места на общината, за да могат строителните отпадъци да се рециклират и да се използват повторно, а  не да се изхвърлят по деретата, както за съжаление е пратиката през последните години“, подчерта градоначалникът.

По време на заседанието кметът на общината отправи директен въпрос към съветника Цветан Цолов, дали би потвърдил пред Общински съвет споделената от него пред Гавалюгов информация, че лице, работещо в РИОСВ или в МОСВ е излезнало с информация, че зад инвестиционното намерение на „Автомагистрали Хемус“АД стоят намерения за внос на италиански боклук, или това са едни поредни спекулации. Цолов от своя страна, видимо притеснен, не даде категоричен отговор.

9 коментара на “Кметът Гавалюгов:Общината има нужда от рециклиращо депо, за да не се изхвърлят строителни отпадъци в деретата. Вижте какъв въпрос зададе на съветника Цолов

  1. Що Тишко го не игони от гупата, както го изгониха от групата на Герб. И от РЗС го изгониха. Скоро и Елена ще го изрита.

  2. Има нужда нека, има ама дано не е в Скравена, дано да е само за отпадъците на общината така ще е допустимо .. !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *