Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Спецсъдът връща делото срещу Красимир Живков и Бобокови на прокуратурата

Специализираният съд е прекратил и е върнал на прокуратурата за съществени процесуални нарушения делото за организирана престъпна група и незаконно управление на опасни отпадъци срещу бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков и трима други, съобщиха от пресцентъра на специализирания съд.

Според адвокатите на подсъдимите в документа няма яснота и конкретика в обвинителния акт, което правело защитата им невъзможна.

Определението подлежи на обжалване в седемдневен срок пред апелативния съд.

В началото на месец февруари

Специализираната прокуратура предаде на съд братята Атанас и Пламен Бобокови по разследването за нерегламентирано управление на опасни отпадъци. Сред обвинените е и бившият заместник-министър Красимир Живков, както и още трима.

Атанас Бобоков и Живков бяха предадени на съда за това,

че са ръководили организирана престъпна група, чрез която в период от около пет години, с користна цел извършили престъпление по служба, издали лъжливи документи, управлявали отпадъци не по установения ред, което създало опасност за живота или здравето, като това дори се случвало и в чужбина.

Бобоков отиде на съд и за скрити данъци в особено големи размери, а Живков – за престъпление против народното здраве и околната среда.

Източник: Vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *