Ето предложенията на БСП за министри, Нинова ще е вицепремиер

Корнелия Нинова е предложението на БСП за вицепремиер и министър на икономиката и промишлеността.

Със 138 гласа „за“, без „въдържал се“ и „против“ , Националният съвет утвърди кандидатурите на БСП за министри в бъдещия кабинет. Гласуването бе явно. НС даде мандат на председателя Корнелия Нинова да подпише коалиционното споразумение с „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

БСП ще има още 3 министерски поста в новото правителство. Георги Гьоков застава начело на социалното министерство, Христо Проданов – на туризма, а Иван Иванов поема земеделието.

3 thoughts on “Ето предложенията на БСП за министри, Нинова ще е вицепремиер

  1. Прочетох, че през 2013 година същият Иван Иванов, предложен сега за министър, е бил отстранен от поста зам. министър, защото е бил управител на престъпна групировка на СИК. А сега пак е предложен? Нямат ли срам!

  2. Ако си го прочел в ПИК – това е медиаторът-прокламатор на вътрешната опозиция в БСП. Разбира се, че не е вярно.

  3. Иван Иванов никога не е бил управител на клон на цитираната групировка. В посоченото в публикациите време е бил студент в СУ „Свети Климент Охридски“. За да се издържа като студент е продавал застраховки, но това по никакъв начин не го свързва с управление във фирма „Секюрити Иншурънс Къмпани“ или връзки с организирана престъпност. През годините се е доказал като изключително честен и неподкупен човек.
    Заради непримиримите му позиции срещу корумпираното управление на ГЕРБ неведнъж са правени опити да бъде притискан и сплашван чрез проверки на МВР, ДАНС, НАП, като нито една от тях не откри каквито и да било нередности.

    Иван Иванов в продължение на 8 години е член и заместник-председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. В комисията по европейски въпроси и европейските фондове е от 2013 г. Притежава необходимата експертиза за контрол на средствата по оперативни програми включително в Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *