Майка на 3 деца с искане за отмяна на карантината ѝ

Ренета Василева-Николова е горда майка на 3 деца, редовен данъкоплатец и гласуващ на всички избори, но сега е в плен на българската здравна системата. На редакционната поща на Botevgrad.NEWS Николова изпрати писмо, чиито текст публикуваме.

„Беше ми необходим сертификат за пътуване в чужбина и си направих бърз антигенен тест, който се оказа положителен. Аз съм боледувала ноември 2020, когато бях под карантина като контактно лице на съпруга ми. Към момента разполагам със сертификат въз основа наличие на антитела и съм без никакви симптоми. Реших да си направя ПСР за да съм сигурна, че съм болна, но безсимптомна за момента или пък да отхвърля тази вероятност и да не се тъпчат излишно с витамини, лекарства и други подсилващи организма ми препарати. И хоп! ПСР-а  е отрицателен, но аз съм под карантина, децата ми са под карантина. Ние сме лишени от нормалните си човешки права!“, споделя Ренета.

Не е загрижена за проваленото ѝ пътуване и за проваленото пътуване на други хора, с които е щяла да пътува, нито за предплатените коледни тържества, които и предстояли. Като майка тя е загрижена за това, че децата ѝ трябва да страдат, няма да могат да преживеят последните учебни дни за тази календарна година със съучениците си. Малкото ѝ дете е трябвало в понеделник да започне детска ясла, но това не се е случило, защото майка му е здрава с положителен бърз тест и карантината не подлежи на отмяна.

„Няма да се откажа! Искам да отменят карантината ми, защото имам право да съм свободна, защото съм здрава, защото не искам да лишавам децата си от свобода!“, завършва апела си отчаяната от здравната система жена.

1 thought on “Майка на 3 деца с искане за отмяна на карантината ѝ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.