Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първият ремонтиран сектор в болницата на Ботевград вече е факт

Дружеството по закона за задълженията и договорите (ДЗЗД) „Корект билд“ – град Враца приключва до дни ремонтните дейности на първия сектор, който ще се реновира в сградата на общинската болница в Ботевград. В него ще се помещават две лаборатории – за микробиологични изследвания и отделението по патоанатомия. Да припомним, че в МБАЛ-Ботевград се осъществява  обществената поръчка с предмет: „Внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградите на „Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград“ ЕООД – етапно строителство – Блок 1, Блок 2 и Блок 3“. Стойността на поръчката е  2 900 090 лв. без ДДС. 

Секторът по микробиология и патоанатомия  е с обща площ около 400 кв.м и  функционираше като лаборатории, но през последните години те не се използват.

Ремонтът започна през октомври. Всички ремонтни дейности са извършени, като остава за довършване ел.инсталацията.

Изградени са вентилацията и пожарната инсталация. Всички помещения са покрити с винил по пода и стените, таваните са окачени с растер. Санитарните възли са общо 5, като един от тях ще бъде за пациенти. Лабораторните  помещения са с по един приемен кабинет. Предстои монтаж на мебели, които ще бъдат изработени по поръчка, съобщи за  Botevgrad.NEWS  Николай Недков – организатор „Стопанска дейност“ в МБАЛ-Ботевград.

В момента тече ремонт на Вътрешно отделение, разположено на 3 -ия етаж. Той започна през ноември. В него ще има 10 стаи с 15 легла за пациентите. Всяко помещение ще има санитарен възел и паник бутон. След приключване на ремонта, със срок края на януари, ремонтите в болницата ще продължат на 3 етаж в МБАЛ.  Ще бъде ремонтирано отделението по неврология, а срещу него се намира клиничната лаборатория. Вдясно ще бъде отделението по „Гинекология“. Сегашното Очно, което е Ковид отделение,  ще бъде преобразувано в Родилно отделение. В съответствие с противопожарните мерки  всяко стълбище на всеки етаж ще бъде затворено с паник врати. През 2022 г ще се ремонтира и Рентгеново отделение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *