Съвместен спектакъл „Приказка за нашите общи традиции – театър и музика“ ще бъде представен в Правец

Народно Читалище „Заря 1895“, гр. Правец и Сдружение „Самодеен театър „Бария“, гр. Сурдулица, Република Сърбия, партньори по проект „Традиционни празници при съседа“ с референтен номер CB007.2.13.188, финансиран от Европейския съюз по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Сърбия 2014-2020 ще представят съвместен спектакъл „Приказка за нашите общи традиции – театър и музика“.

 На 5 март 2022 година от 17:30 ч. в зала Правец на НЧ „Заря“ с пърформанс –  изпълнение на живо на артистите от самодеен театър „Бария“, Сурдулица и Представителния танцов ансамбъл „Заря“, Правец ще представят уникален спектакъл, преплетен през нашите общи традиции и нематериално културно наследство, чрез средствата на музиката, танците и театъра.

Съвместният концерт е подготвен в изпълнение на дейностите по проекта. Той подпомага популяризирането на традиционните фестивали и празници в трансграничния регион като „Власинско лето“ в Сурдулица, както и тези в Правец – Тодоровден – събор на Правец, общите пролетни празници – Сирни Заговезни, Лазаровден, Цветница, Великден.

Каним жителите и гостите на Правец, Ботевград и Етрополе, да дойдат и да се насладят на незабравима феерия от театър и музика в един общ спектакъл от двете страни на границата България – Сърбия.

Заповядайте в Правец на 5 март 2022 г. от 17.30 часа. Очакваме ви!

Проектът е съфинансиран от ЕС чрез Програмата за ТГС ИНТЕРРЕГ – ИПП България – Сърбия

Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България-Сърбия 2014-2020, CCI No 2014TC16I5CB007. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на НЧ „Заря 1895“ – Правец и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.