Нарушения са открити при проверка на автосервиз и автоморга в Ботевград

За времето от 7 до 21 април от служители на криминална, икономическа, охранителна полиция и разследващи полицаи от ОДМВР-София бяха извършени проверки на дейността на съществуващите автоморги и обособените места за разкомплектоване на МПС.

Съвместно с представители на НАП, РИОСВ и Инспекцията по труда са проверени заприходяването на авточастите и начина на продажбата им, воденето на инвентарни книги и отчетност, лицензионният режим на обектите, спазването на правилата за пожаро-техническа безопасност, спазването на правилата за опазване на околната среда при работа с химикали и вредни вещества, наличието и изправността на изградени системи за видеонаблюдение. Проверки са извършени и по отношение установяването на инкриминирани МПС и части от тях, както и други вещи, предмет на престъпна дейност.

При инспекцията на автосервиз и автоморга в Ботевград са установени множество автомобили, голяма част от които частично разглобени, с липсващи части. Не са предоставени документи, удостоверяващи регистрация на търговски обект и извършване на търговска дейност. Три предписания с конкретни срокове за изпълнение са съставени от служители на РИОСВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.