Георги Данов от ППМГ е лауреат на Националната олимпиада по география и икономика

Огромен успех завоюва дванадесетокласникът от ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров“ – Ботевград Георги Василев Данов, който достойно си спечели званието лауреат на Националната олимпиада по география и икономика. С 263т. от общо 300т. той се нарежда на трето място в страната във възрастова група 11-12. клас, което му дава право да бъде включен в разширения състав на националния отбор и участие в Международната олимпиада по география през юли в Париж, Франция.

Постоянство и талант – така определя  ключовите фактори за своя успех Георги Данов. Интересите му в областта на географията започват още в прогимназиалния курс на обучение, когато заедно с Борислав Борисов (б.р възпитаник на ППМГ и бивш лауреат на олимпиадата по география и икономика) започват усилна подготовка и представят училището и общината в състезания и олимпиади. През учебната 2020-2021г. само една точка го отдели от челната тройка в националния кръг на олимпиадата, но отново бе включен в разширения състав на националния отбор.

Огромна заслуга за високия резултат има и неговият преподавател Николай Пеев – старши учител по география и икономика и история и цивилизации в Златаровската гимназия, чиято подкрепа, съвети и напътствия са безценни за отличната подготовка.

„Географията е интересна наука, защото чрез нея търсим решения и отговори на глобални проблеми като демографската криза, климатичните промени, развитие на икономическите и политически процеси. Асоциативният начин на преподаване на г-н Пеев е изключително ефективен и превръща дори „скучната“ теория в увлекателни и приложими научни факти“, споделя националният лауреат, който ще продължи да следва мечтите си в Геолого-географския факултет на СУ „Св.Климент Охридски“.

2 thoughts on “Георги Данов от ППМГ е лауреат на Националната олимпиада по география и икономика

  1. Майката на този ученик е Галя Божкова- учител по история и география и заслугата е изцяло нейна.Не е морално някакъв преподавател да си приписва чужд труд.

    1. „Някакъв преподавател „… Г-н Пеев е един от най-отдадените и разбрани преподаватели с огромен набор от познания и ефективни методи за преподаване, така че не се изказвайте неподготвени. Защото едва ли сте била там да знаете как е постигнато резултатите си въпросното момче. А относно това, че майка му е преподавателка по същия предмет, бих искала да добавя, че едва ли след цял ден преподаване тя се прибира вкъщи и започва работния си ден отначало със сина си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.