Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан е шампион на България за момчета до 12 години!

Балкан спечели титлата в Държавното пъренство за момчета до 12 години! Отборът, воден от Виктория Маринова, триумфира с титлата на България след реванш в оспорван финал над Доростол с 66-59. Това бе шести пореден успех за ботевградчани на финалите в Ботевград, които допуснаха само едно поражение именно от тима на Силистра в първия ден. 

На финалите в Ботевград Балкан се наложи последователно над Шампион 2006, Тунджа Ямбол, Чавдар Троян, Левски и Берое на полуфинал, за да триумфира и с титлата. За последно Това е втора титла за Балкан при 12-годишни след 2018 год. 

Мачът започна трудно за Балкан като Доростол поведе с 2-6 в първите 2,3 минути. До средата на периода обаче нашите успяха да върнат нещата в своя полза при 9-8 и запази малка преднина от 1,2 точки до края на периода. Секунди преди края Доростол обърна при 15-16, а след тройка със сирената на Борис Цоков тимът на Вики Маринов поведе за първи път с 4 след първия период – 20-16. Балкан допусна доста грешки в началото на втората и позволи на съперника да изравни при 27-27. Малко след това Доростол обърна за кратко при 27-28, но Гетов и Харитонов успяха да върнат аванса на Балкан на почивката при 35-31. През цялата трета четвърт нашите запазиха преднина като на моменти повеждаха с 4,5 точки. Така третият период приключи при +4 за ботевградчани – 48-44. Нашите започнаха последния период шампионски със серия 7-0, за да се откъснат с цели 11 точки напред – 55-44. Доростол отвърна със серия 8-0, за да се доближи до 3 при 55-52 малко повече от 2 минути преди края. Съперникът овладя доста борби в нападение и успяваше да задържи малка разлика. Ключова тройка за Балкан 2 минути преди края даде добър аванс на нашите от 8 точки при 62-54. Тимът от Силистра се доближи отново до 5 точки, но Балкан удържа успеха докрая.

Снимки: Николай Христов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *