Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Златаровци получиха своите дипломи за завършено средно образование

На 21 юни зрелостниците от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ получиха своите дипломи за завършено средно образование. Дипломирането се проведе в двора на Златаровската гимназия. Освен с посрещането на училищното знаме, събитието се откри с песента „Някой ден“ на Етиен Леви и „Аз искам“ на Революция Z. След което, зрелостниците положиха клетва за опазване на заветите на патрона на гимназията – Асен Златаров и запазване спомена за родното училище. Директорът на гимназията – Даниела Колева приветства абитуриентите.

„Скъпи, абитуриенти. Тук прекарахте години изпълнени с емоция, с радост, трудности, възходи и падения. Години, в които всички израснахте и научихте много неща в света на науката и достигнахте своята зрялост. Зрелостта Ви е напълно достатъчна да се чувствате големи, умни и могъщи. Бъдете горди, скъпи ученици, че бяхте част от това училище. Със желание и всеотдайност. Ние, учителите, ден след ден се стараехме да открием пред вас тайните на необятния свят на науката. Бяхме строги. Изисквахме от Вас да сте подготвени, да следвате мечтите си, да се борите за тях, да сте честни, открити и всеотдайни. От днес, животът пред вас е живот за изява, живот за труд, за просвещение, за пътуване и за обич. Всеки от вас ще избере своята пътека и ще тръгне да търси своето щастие. Пожелавам Ви го да го намерите!“

След обръщението си към абитуриентите, г-жа Колева съобщи резултатите от Държавните зрелостни изпити. Средния успех по Български език и литература е Мн. Добър 4,60, по Английски език от ниво B1 и A1- Мн. Добър 5,29, по Математика – Добър 3,50, по Биология  – Мн. Добър 4,57, по Химия- Добър 3,51, по История – Отличен 5,82, по География – Добър 4,40, а по Философия – Добър 4,31. Средния резултат по всички учебни предмети е над средния резултат за страната, както и за училищата в София област.

Разпределението на най-високите оценки от матурите е следното:

Български език и литература – Мария Христова с Отличен 5,84

Английски език (ниво B1) – Александър Константинов с Отличен 5,98

Английски език (ниво А1) – Мария Христова с Отличен 6,00

География и икономика – Георги Данов с Отличен 6,00

История и цивилизация – Сияна Стефанова с Отличен 5,82

Зрелостниците на випуск 2021/2022 г. получиха своите 92 дипломи, от които 50 са с оценка над Отличен 5,50, 34 с Мн. Добър и 8 с Добър.

В представянето на състезанията по Английски език е през годините в гимназията се отличи Александър Константинов от 12 А клас. Лауреат на Випуска е Георги Данов от 12 Б клас, класиран 2 години подред на националния кръг по география и икономика. Активно участие в сферата на Информационните технологии е за Панталей Върбин от 12 Б клас. Талантът в откритите уроци и водещ на най-различни събития в училището е Георги Георгиев от 12 В клас. Представител на ученическата общност е Павел Димитров от 12 В клас. Иванина Иванова от 12 Г клас е момичето глас, представила България в национални и международни конкурси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *