Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Изгражадат повдигнати пешеходни пътеки пред Сариевския блок, по ул.“Славейков“ и други улици в Ботевград (ВИДЕО)

В следващия един месец ще бъдат изградени две повдигнати пешеходни пътеки между светофара на болницата и „Сините плочки“. Едната повдигната пешеходна пътека ще бъде позиционирана срещу чешмата при Сариевския блок, а другата  ще е в участъка между ул.“Рила“ и ул.“Ал.Стамболийски“. Това заяви кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов днес по време на заседанието на Общински съвет. По думите му идеята е да се ограничи бързото каране по тези две дълги улици. Гавалюгов съобщи това, в отговор отговори на общинския съветник Дамян Маринов, който заяви, че в общината бавно върви пътната маркировка  и липсват знаци на доста места , а на други не са обозначени  „спящите полицаи“.

Кметът Гавалюгов посочи, че основен ангажимент за хоризонталната пътна маркировка има ОП БКС , което през последните месеци работи усилено. По думите му преди два месеца е възложено на външна фирма да направи осеви линии по основните улици –  бул.“Цар Освободител „ и ул. „Славейков“.

Градоначалникът потвърди, че има  спящи полицаи, които не са маркирани по ул.“Хр, Ботев“, която предстои през летния сезон да бъде реновирана основно , както и по ул.“Патриарх Евтимий“ (пред плувния комплекс).

Гавалюгов съобщи, че са подадени сигнали за изграждане на нови изкуствени неравности още по „Слвейков“ в участъка между ул.“Бузлуджа“ и „Цар Самуил“).

Разискванията в Общински съвет бяха по повод Докладанта записка за отпускане на финансовеи средства за изработка и доставка на 610 бр. пътни знаци, необходими за подновяване и допълване на знаковото стопанство в Ботевград, отразено в одобрения Генерален план за организация на движението на града. С одобрението на 22-ма съетници ще бъдат отпуснати до 70 000 лева с ДДС от собствени приходи на Община Ботевград за монтирането на 610-те знаци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *