Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почетен знак на Президента Румен Радев за ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров“ бе връчен на Директора Даниела Колева (ВИДЕО)

Президентът на Република България –  Румен Радев с Постановление удостои ППМГ“Акад.проф.д-р Асен Златаров“ с Почетен знак на Президента. Наградата бе връчена на г-жа Даниела Колева, директор на ППМГ “Акад.проф.д-р Асен Златаров,“ по повод 110 години гимназиално образование в Ботевград.

Наградата на Президента връчи Тодорка Коцева – учител по история и музика в учебното заведение, която прочете Поздравителния адрес от г-н Румен Радев.

„През 1912 г е поставено началото на първата ботевградска гимназия-начинание, което маркира големия напредък в региона дотогава и осигурява обучение на будните млади хора. С времето постиженията на поколения видни българи, учители и успешни ученици формират нейния висок авторитет и допринася за изграждането на настоящия облик  на общината. Приветствам стремежа към новаторство на гимназията, вярвам , че тя удовлетворява обществените потребности, като предоставя нужната среда за усвояване на природните и точните науки, информатиката и чуждите езици. Изказвам своето уважение към ръководството и екипа от преподаватели за усърдието и грижите, които полагате за постигане на високо качество  в образователния процес. Сърдечно приветствам общите усилия на настоятелството и обществения съвет , подпомагащи гимназията в възходящ ред – именно отличната квалификация на учителите и модерните условия за обучение , извели учениците към успешна професионална реализация. Скъпи ученици, целеустремени и усърдни в занятията си! Вярвам,  е всеки от вас носи в сърцето си мечтата да достигне най-високи върхове. Убеден съм, че сте готови да разкриете забележителния потенциал, с който разполагате!Честит празник!“

Бележитият юбилей бе отбелязан с тържествен концерт-спектакъл под наслов „С вяра и устрем сбъдваме мечтите си“. Връчени бяха почетни награди на изявени дългогодишни учители, а акцент в програмата бе легендарната народна певица Валя Балканска, която вдигна на крака публиката с песните „Излел е Дельо хайдутин“ и „Хубава си моя горо“. Сред официалните гости бе и актьорът Симеон Владов, който сподели спомени от ученическите си години в Златаровската гимназия и изненада присъстващите с изпълнението на песента „Старата гимназия“, с която е участвал в тържествения концерт по повод 90 г гимназиално образование.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *