Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общински съвет – Ботевград ще гласува отпускане на собствени средства за обoрудване и обзавеждане за ДГ „Здравец“ в Литаково

Със свое Решение Общински съвет — Ботевград е дал съгласие за разкриване на една възрастова група в ДГ „Здравец“, с. Литаково, което става възможно с изграждането на новата сграда на детската градина.
Новата сграда е изградена по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища (2020-2022 г.) на Министерство на образованието и науката, като в рамките на проекта е предвидено и закупуване на оборудване и обзавеждане за детската градина.
След изготвяне на подробен списък от страна на директора на ДГ „3дравец” за необходимото оборудване и обзавеждане за новата сграда на институцията и отправено запитване към финансиращата организация, се констатира, че част от предвидените артикули са недопустими за финансиране по програмата, но са необходими за нормалното функциониране, както и за обезпечаване дейността на новата възрастова група, която предстои да бъде разкрита.

Със своя докладна записка директорът на ДГ „3дравец”, с. Литаково се обръща с молба за съдействие и финансова подкрепа от Община Ботевград, тъй като детската градина не разполага с необходимите финансови средства за закупуване необходимия инвентар и материали.

Във връзка с разкриването на новата възрастова група в ДГ „Здравец” и с оглед осигуряване на необходимите артикули за нормалното функциониране на новата сграда е необходимо Общински съвет — Ботевград да вземе решение за осигуряване на необходим финансов ресурс от собствени приходи за закупуване на инвентар и материали за нуждите на детската градина.

На извънредното заседание на ОБС-Ботевград в четъвртък, 10 ноември, ще се вземе решение да бъдат отпуснати финансови средства от собствени приходи на Община Ботевград в размер до 10 548,64 лв. за закупуване на инвентар и материали за нуждите на ДГ „Здравец“, с. Литаково.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *