Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Традиционният немски празник „Фашинг“ отбелязаха ученици от ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец

Откакто в гимназията се изучава немски език, традиция е на 11.11 в 11 ч. и 11 мин. да отбелязват началото на т.нар. празник FASCHING или „Лудите дни“, както още ги наричат в Германия. Тази година, в допълнение на комбинацията от единици в датата и часа на празника, с организацията му се заеха 11 В клас и преподавателите по немски език Десислава Кусева, Цветанка Борисова и Ралица Аузяк.

Темата на тазгодишното издание бе „МОДА от 80-те и 90-те“. Учениците от немските паралелки и преподавателите по немски език проявиха много креативност и успяха да привлекат погледите с оригиналните си аут-фит решения през целия учебен ден.

На сцената в училището немските възпитаници представиха кратка пиеса – шантава компилация от приказки на братя Грим, в която нито един от героите не е на мястото си.

В Германия този ден се отбелязва с много шум и маски. Днес според немските обичаи се поставя началото на зимните празници. Хората празнуват и се забавляват. Дори и най-сериозните и дисциплинирани германци се поотпускат и развеселяват.

+30

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *