Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Гимназисти от езиковата гимназия в Правец проведоха концерт „ПГПЧЕ търси талант“

На 16 ноември концертът „ПГПЧЕ търси талант“ се проведе в езиковата гимназия в Правец.

На сцената в Актовата зала на училището своите безспорни дарби демонстрираха повече от 20 ученици, които са достойни за голямата сцена. И публиката ги оцени – тя присъди награди на всички! Но специално, думата имаше сформираното жури в състав г-жа Албена Петрова – секретар на Община Правец, г-жа Нели Тенева и г-н Цанко Цолов – преподаватели в гимназията, Дамян Цветанов и Габриела Боевска – представители на Училищния ученически съвет-основен организатор на събитието. В крайна сметка журито реши:

  • Първо място за Борислава Асенова от 10в клас за магичното изпълнение на народната песен „Споменът“ на Нели Андреева;
  • Второ място за Бояна Кирчева от 11в и Пламен Григоров 11б клас – за фолклорния им танц;
  • Трето място за Мирослав Ангелов от 10в и Георги Кръстев 11б клас– за страхотното BeatBox изпълнение.

Предизвикателният награден фонд -300 лв. за победителя, 200 лв. за второто и 100 лв. за третото място, бе осигурен от Община Правец и кмета Румен Гунински.

Останалите участници в тържеството също заслужиха своите аплодисменти – галещите гласове Симона Пенчева от 10а и Светлияна Димитрова от 9а клас, емоционалният дует на Никол Михайлска от 9в и Даниел Ганев от 9а клас, невероятното инструментално изпълнение на Анна-Радина Борисова от 12в и не на последно място „Тигърът“ на ПГПЧЕ Лазар Петков от 9в клас, който направи шампионска демонстрация в кик-бокса.

Умело и артистично поддържаха настроението на публиката симпатичните водещи на събитието Цветослава Гарванска от 9а и Кара Диланова от 8а клас. А Митко Йотов от 10в клас в образа на Бай Ганьо успя със силно сценично присъствие да разкрие своя талнат на имитатор и комик.

Марин Маринов и Дамян Цветанов от 12в клас пък си направиха лека закачка със способностите си в бойните изкуства.

Концертът бе с кауза-събиране на средства за ремонт и оборудване на кухнята в Общежитието.

Учениците от професионалните паралелки и техните преподаватели организираха базар с кулинарни изкушения, а учениците от Общежитието предложиха ръчно изработени бижута, които сътворяваха на място и по индивидуална поръчка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *