Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ново крило бе открито днес в ДГ „Здравец“ в Литаково

Днес, 28 ноември, бе открита новата сграда в детската градина в Литаково, изградена по „Програма на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища (2020 – 2022)“. Тя има за цел да гарантира здравословни и качествени условия за обучения в институциите в системата за училищното и предучилищното образование, създаване на условия за здравословна жизнена среда и нормално физическо и психическо развитие на децата.

Специални гости на събитието бяха Иван Гавалюгов – кмет на Община Ботевград, Борис Борисов и Цветелин Цветков – заместник-кметове на Община Ботевград, Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград, Пешо Петков – кмет на село Литаково, Диана Къндева – старши експерт по организация на средното образование в РУО – София област, представители на читалище „Светлина“ – с. Литаково, директори на детски градини в община Ботевград, Тодорка Петрова – дългогодишен директор на детската градина.

Кметът Гавалюгов се отправи към всички с думите: Днес присъстваме на финалния момент от усилията, полагани последните 2 години и пред нас е резултата от усилията на служители на общинската администрация, на проектанти, архитекти, строители и, разбира се, благодарим за търпението и за съдействието на директорката и на цялото ръквоодство, като цяло. Не мога да пропусна и кмета на село Литаково, който упражняваше доста ефективен и ежеднвен контрол по качественото изпълнение на стротелните работи. Искам да благодаря и на строителя, който в срок и вярвам, качествено, изпълни всички строителни и монтажни дейности, тъй като говорим за ново изграждане. Сигурен съм, че тук ще се извършват поредните качествени образователни услуги. Ще се възпитават и отглеждат малките жители на село Литаково. Пожелавам на директорката, на целия персонал на детската градина и на малките деца много радостни и вълнуващи моменти в обстановката на новата сграда! Да ни е честита новата придобивка!“

Г-жа Росица Иванова изпрати поздравителен адрес по повод откриването на новата сграда в ДГ „Здравец“, който г-жа Къндева прочете от нейно име.

Кметът на село Литаково Пешо Младенов изказа благодарности към общинското ръководство за успешно свършената работа и пожела на целия персонал на детското заведение да бъдат здрави, да бъдат неуморни, да постигат нови творчески успехи и да учат и възпитават децата на уважение и любов.

Директорката на ДГ „Здравец“ Петя Микова също отправи благодарности към фирмата изпълнител за успешното изпълнение на проекта, към кмета на селото за съдействито и подкрепата и към колектива на детската градина.

По повод пранзика кметство Литакво е дарило две дръвчета на детската градина, които бяха засадени от г-н Иван Гавалюгов и г-н Пешо Петков. След това последва тържественото отрязване на лентата и тържествен водосвет за здраве от отец Иван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *